Vinst i sudden i Smålandsderbyt!

2 december 2019 08:47

Vipers kunde besegra Kalmarsund borta i i förlängning i en mycket spännande match där lagkapten Johan Roos spelade en stor roll.

Vipers var verkligen inte med i den första perioden som kalmarsund kunde vinna med 4-1. Vipers mål gjordes av karl-Johan Ahlroth.

Andra perioden blev jämnare målmässigt även om det var hemmalaget som dominerde. Båda lagen gjorde varsitt mål och Vipers mål gjordes av Johan Roos.

Efter 40 svaga minuter talade inte mycket för Vipers. Med knappt tio minuter kvar av den tredje perioden började Vipers upphämtningen. Karljohan Ahlroth gjorde 5–3. Med ca 2,5 minut kvar satte Johan Roos 5–4. Kevin Haglund gjorde minuten senare 6–4 i tom målbur, vilket såg ut att vara matchavgörande. Men Vipers ville annorlunda. Karljohan Ahlroth reducerade till 6-5 med minuten kvar. När 21 sekunder återstod av matchen satte Markus Jonsson kvitteringen till 6-6. I förlängningen kunde André Andersson sätta 7-6 till Vipers.

– Vi behövde verkligen den här segern. Det är riktigt gött att vi lyckades vända när det såg helt mörkt ut. Vi visade upp en jäkla moral, säger Johan Roos till smålandsposten.