Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Johan Schönbeck inför kvartsfinalserien mot Storvreta

19 mars 2021 10:07

Johan Schönbeck om hur det är att gå in i en kvartsfinal med sju matcher, hur man ska ta sig an Storvreta och läget i laget.


Hur förbereder man laget som tränare inför en sådan här uppgift?

-Det är klart man funderar lite på det när man möter ett så erfaret lag som Storvreta och vi har en stor grupp i laget som inte har slutspelserfarenhet. Sedan får vi inte glömma att vi har en hel del spelare som ändå varit med och också spelat SM-final för några år sedan. -Vi försöker att inte haussa upp det för mycket och göra en stor grej av det även om man måste förstå vad det handlar om. Förstå att det är något annat med ett tuffare fysiskt spel och matchande varannan dag. Vi har försökt att köra på med våra rutiner.

Ja hur tänker man inför en serie med sju matcher där det kommer nya chanser hela tiden?

-Det går ju inte att gå in och matcha på för lite folk för tidigt. Sedan är det viktigt att vi inte tänker att det kommer nya chanser. Även i en förlorad match måste du tära på motståndarna, de ska ha fått slita. Varje match måste tära på dem och det är inte säkert att det gynnar Storvreta som haft en hel del skador och skavanker med matcher varannan dag

-Sedan så är det bara ett lag vi möter så det blir mer fakta, titta på fler lösningar. Allt blir mer specifikt och detaljerat.

-Tittar man på våra matcher mot Storvreta och jämfört med andra motståndare så har vi flest oprovocerade bolltapp mot dem och skapat minst målchanser. Vi har också fått flest spelvändningar mot oss och minst med oss. Jag kan förstå Oscar Lundin i hans val av oss, det har varit en matchbild som varit bra för dem. Vi behöver vara bättre i vårt spelvändningsmoment och skapa mer målchanser och inte ge dem så mycket bollar.

-De är fysiska och aggressiva att möta över tre femmor. Vi får inte ge dem möjligheten att vara så fysiska men markera vår närvaro på ett annat sätt i de olika situationerna. Vi vinner inte matchen på att spela fysiskt men är inte det laget som kliver undan.

Hur är läget i laget?

-Det ser bra ut och det är bara Victor Hansson som är borta.

/Ola Agermark