Vinst över Dalen med 9-5

11 december 2022 19:15

Det blev vinst för Vipers när Umeå-laget Dalen kom på besök på söndagen

Vipers gjorde en stark första period som kan kunde ta hem med 4-1. Matchenbilden kunde blivit annorlunda om Dalen satt sin straff som de fick efter redan 15 sekunder. Vipers gick fram tiol 4-0 genom mål av Samuel Folkesson/Algman (2), Victor Hansson och Jespers Sankell. Dalen skulle få in en reducering innan periodpausen.

Redan efter 21 sekunder in i den andra perioden reducerar Dalen till 4-2 och för också 4-3 några minuter senare. Felix Göthberg gör viktiga 5-3 i åttonde minuten och innan perioden är över sätter Markus Ekengren 6-3.

Dalen petar i 6-4 men Emil Thorwid kan göra 7-4 till Vipers. Bortalaget reducerar sedan till 7-5 men ska i te föra några fler mpl utan det är Vipers som gör två till genom Samuel Folkesson/Algman och Felix Göthberg. Vipers vinner till slut med 9-5.