Johan Schönbeck inför Linköping

29 oktober 2021 15:26

Johan Schönbeck inför Linköping på söndag och matcherna upp i Umeå.

Hur ser du på matcherna uppe i Umeå?

-Första matchen var bedrövlig mot Thorengruppen. Vi tog oss aldrig in i den och tog många dåliga beslut. Den mentala närvaron fanns helt enkelt inte där.

-Mot Dalen blev vi straffade i första perioden och kom inte igenom deras höga press. Vi skapade inget själva och de får några billiga mål. En jämnare andra period. Vi vet att de brukar gå ut hårt men kan ha svårt att hålla det uppe över 60 minuter och vi sa att vi ska köra på och att de kommer ha svackor och inte orka.

-Inför sista perioden pratade jag och Christopher Holmér mest om hur vi skulle hålla energin uppe inför spelarna och få dem att köra på. Att vi skulle testa Ludwig Persson direkt och inte vänta till en eventuell förlängning. Vi får snabbt ändra vår gameplan när det tidigt står 4-2 till dem och hinner knappt med då vi har 4-4 efter redan fyra minuter.

-I slutet när vi gör 8-5 så skrattar jag bara istället för att jubla då det var helt surrealistiskt at vi ska göra åtta mål i en period mot ett lag som Dalen. Jag har nog bara varit med om något liknande en enstaka gång.

Hur laddar ni efter en sådan urladdning?

Det ställer stora krav på oss med alla dessa olika matcher i cupen, liga och dessutom flera som haft landskamper och kämpar för en landslagsplats. Det är inte helt enkelt. Vi försöker mest spinna på den positiva energin vi skapat och att tänka ekonomiskt träningsmässigt då det sliter på spelarna.

Vad tror du om matchen mot Linköping?

-Det är ett liknande Linköping som tidigare, de brukar vara storväxta och fysiska. De som många andra lag inklusive oss har inte hittat en stabil hög nivå ännu och de har haft det lite svajigt. De var riktigt bra mot Falun senast så det blir en tuff match såklart. Matchbilden riskerar att bli ganska bökig, många sargdueller. Många dueller som måste vinnas. Vi måste vara starka runt vårt eget mål och ta kampen där då de lägger in mycket på mål.