Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Växjö
VÄX

Dags för seriepremiär!

25 september 2019 09:33
Herr

Äntligen är det dags! Den långa försäsongen är över och nu börjar det roliga. Här har du förutsättningarna inför kvällens seriepremiär mot Växjö!


Det är nästan på pricken fem månader sedan herrlaget spelade en tävlingsmatch. Då var det nervkittlande och elektrisk match i form av den femte och helt avgörande kvalmatchen till SSL, och hur det slutade är känt vid det här laget. Nu är man tillbaka i världens bästa liga!

Mycket är sig likt i Warbergs lag även denna säsong. Även om några nya spelare och en ny assisterande tränare har tillkommit så kommer publiken att känna igen sitt lag. Den stora skillnaden ligger såklart i vilka som står på andra sidan. Nu kommer det att krävas maxprestationer av Warberg i 60 minuter, i alla omgångar, för att ta segrar.

I kvällens premiär möter man Växjö Vipers, ett numera stabilt slutspelslag med en SM-final på kontot så sent som för två år sedan. Laget innehåller flertalet högkvalitativa spelare som tillhör eller ligger på gränsen till det svenska landslaget, till exempel Markus Jonsson, Andre Andersson, Ludwig Persson och Jesper Sankell. Lagkaptenen Johan Roos är också en nyckelspelare, men han saknas på grund av avstängning ikväll.

Laget har gjort sig känt för sin fart, rörlighet och intensitet i spelet, varvat med ett stundtals väldigt fysiskt spel. Kan Warberg stå upp mot detta kan det bli en mycket sevärd match!

I Warbergslägret har den senaste träningsveckan handlat om att slipa på detaljer. Moment som powerplay och boxplay blir såklart oerhört viktiga inslag.

Kent Göransson säger så här inför premiären:

Det är med spänd förväntan vi ser fram emot att köra igång. Ända sedan kvalet i våras är det den här dagen som har legat i fokus. Nu när den är här skall det såklart bli sjukt kul! Av det jag sett hittills så är det inte många lag som är bättre än Växjö, så det blir en stimulerande uppgift för oss. De känns ganska kompletta med en bra målvakt, starkt försvar och ett väldigt rörligt och tålmodigt anfallsspel.

Ni har varierat en del i formationer under försäsongen, var det tufft att ta ut ett startlag?

Det är verkligen många som visat framfötterna under sommaren och så sett har vi undan för undan byggt upp något som kan närma sig en startuppställning. Det är dock tydligt att vi gar fyra formationer som kan spela, och det känns tryggt för att det inte gör oss så känsliga för skador och sjukdomar.

Det vi kan avslöja redan nu är att åtminstone åtta spelare gör SSL-debut ikväll!

Matchstart är 19.00 i Sparbanken Wictory Center, och biljetter förbokar du här!

Kan du inte vara på plats och se matchen live så finns möjligheten att se den (och alla andra matcher i SSL) på streamingtjänsten SSL Play.

Länk hittar du här!