Växjö
VÄX

Effektivt Växjö besegrade IBF Falun

2 mars 2019 19:05

Det blev förlust 6-9 för IBF Falun i hemmamötet mot ett effektivt och kontrings starkt Växjö.

IBF Falun vann skotten med 11-3 i den första med målmässigt slutade periden oavgjort 1-1. Detta efter ett slarv där gästerna fick kontra in sitt ledningsmål redan i den andra matchminuten.

IBF Falun fick ändå utdelning, en viktig sådan med en minut kvar av perioden då Alexander Galante Carlström höll sig framme och gjorde sitt 47:e mål för säsongen.

– Det var en tråkig period, vi får vara nöjda med att det står 1-1. Vi slarvade lite för mycket och behöver skärpa till oss, kommenterade Emil Johansson efter perioden.

En som hade skärpan i avsluten i den andra perioden var Galante Carlström som redan 11.08 in i den andra perioden kunde notera ett hattrick när han gjorde sitt tredje mål i matchen.

Däremellan hade Växjö kvitterat till 2-2. Det var även gästerna som kunde kvittera matchen innan pausvilan.

– Vi är inte nöjda med matchbilden så här långt, vi missar alldeles för mycket. Sen har vi en motståndare som avvaktar och vill ta vara på våra misstag, summerade Rasmus Enström efter den andra perioden.

Just ett sådan misstag i ett uppspel resulterade i ledning för gästerna 3-4 redan 59 sekunder in i den tredje perioden. Efer sju minuter ökade Växjö även på ledningen till ytterligare.

Falun i ett tvåmålsunderläge jagade kvittering och den som givetvis skulle föra in laget i matchen igen var Galante Carlström. Med åtta minuter kvar av matchen noterade han sitt och lagets fjärde mål i matchen.

Men gästerna höll sig hela tiden framme och låg på kontring och kunde återigen utöka ledningen. Men fem minuter kvar fick IBF lite ny energi och vittring när Casper Backby reducerade till 5-6. Men istället för en kvittering så var det återigen Växjö som kunde utöka ledningen.

Med en och en halv minut kvar tog IBF Falun en timeout och plockade ut målvakten Emil Lilja. Det gav resultat då Johannes Larsson fick till en reducering. Men i den vilda forceringen i jakten på en kvittering kunde Växjö kontra in två mål i tomt målbur.