LIBK

Målkalas när Växjö utjämnade

18 mars 2018 20:15
SSL-SLUTSPELET

Publiken i Fortnox Arena fick bevittna hela 19 mål i mötet mellan Växjö och Linköping på söndagskvällen. Majoriteten gjordes av hemmalaget som vann med 13-6 och således utjämnade kvartsfinalserien till 1-1.

Växjö IBK – Linköping IBK 13 - 6 (3-0, 6-5, 4-1)

Mål Växjö: Manuel Engel 2, Niklas Ramirez, Karljohan Ahlroth 2, Ludwig Persson 2, Jesper Sankell, Ted Nivestam, André Andersson 2, Oliver Johansson, Andreas Bremer

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Oskar Hovlund 2, Yousif Touma, Eric Björk

Det var Växjö som inledde klart starkast hemma i Fortnox Arena. Exakt fem minuter in i den första perioden smällde Manuel Engel in sitt första mål för kvällen och inom loppet av dryga fyra minuter gick smålänningarna upp i en tremålsledning innan periodsignalen ljöd.

25 sekunder in i mittenakten var det återigen utökat. 4-0-målet noterades Ludwig Persson för och strax därefter hängde Oliver Johansson in femman. Linköping skulle dock till slut få in en reducering, när Martin Karlsson i boxplay öppnade gästernas målskytte. Mittperioden blev ett riktigt målkalas och bjöd på hela elva mål där Linköping kröp sakta närmare. Men just när man "bara" hade två mål att ta igen skulle Växjö återigen dra ifrån. Efter två spelade perioder var det 9-5 för hemmalaget.

I den tredje var det fortsatte Växjö att inneha kommandot. Lagets tionde mål kom tidigt genom Karljohan Ahlroth - och närmare än Martin Karlssons efterföljande andra mål och reducering kom inte gästerna. Växjö kunde till slut vinna matchen med 13-6 och således kvittera matchserien till 1-1.