Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Växjö
VÄX

Nyliga finalister drabbar samman

15 mars 2018 11:30
SSL-slutspelet

Finalister 2015 och 2016 respektive 2017 - men ännu utan att ha fått bärga hem SM-pokalen. Nu ställs Linköping och Växjö mot varandra i en stekhet kvartsfinal där bägge lagen har siktet inställt mot att i år gå hela vägen.


Linköping - Växjö

Torsdag 18.40 Linköpings Sporthall

Fem senaste Linköping: F, V, F, V, V

Fem senaste Växjö: F, F, F, V, F

Två år i följd nådde Linköping hela vägen till en SM-final. 2015 var det Falun som gick segrande och året därpå drog Storvreta det längre strået när vann med 5-4. Efter att ha misslyckats med att ta sig förbi kvartsfinalen förra säsongen söker nu Linköping revansch - dels mot kvartsfinalsmotståndet och dels efter fjolårets tidiga uttåg.

Östgötarna avslutade de fem sista matcherna i grundserien med tre segrar och två förluster. Till slut knep man en fjärdeplats i tabellen, en placering som förvisso gav en hemmaplansfördel, men inte möjligheten att själva välja kvartsfinalmotståndare. Istället blev det laget som ingen av de ovanstående ville ställas emot - fjolårets SM-finalisterna Växjö.

– Det är tufft, det är ett bra lag som vi kommer att behöva prestera på hög nivå för att kunna slå. Men samtidigt känns det som ett lag som vi vunnit över förut och som vi har bra koll på. Vi har goda chanser att slå dem, även om Växjö är ett bra lag, sade Linköpings genombrottsman Felix Lanver i en intervju inför kvartsfinalserien.

Växjö Vipers första och än så länge enda final slutade i ett SM-silver. Faluns Alexander Galante Carlström satte det avgörande målet i den tredje perioden i en match som dalalaget vann med 5-4. Nu söker smålänningarna upprättelse.

– Det var givetvis en jobbig förlust, jag hoppas att alla inom laget är lika sugna på revansch som jag är. Förlorar du en final ska du inte vara fullt nöjd. Du vill alltid vinna guldet. Den moroten ska vi hitta nu och verkligen kriga fullt ut för guld. Sen kan det vara så att vi inte räcker till, men om alla strävar mot samma sak kommer det nå jäkligt långt, förklarade Växjös Ludwig Persson i en intervju.

Växjös avslutning på säsongen var något knackig - på de fem avslutande matcherna blev det bara två segrar. Formsvackan ledde till tunga poängtapp i tabellen där bland annat hemmaplansfördelen försvann - men laget smålänningarna nu ska möta i bäst av sju matcher har man besegrat samtliga tre gånger under grundseriens gång.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Linköping-Växjö via SSL Play.