SIR

Effektivt Sirius fick stopp på Växjö igen

10 mars 2018 20:30
SSL Herr

Sirius vann säsongens första möte mot Växjö och under lördagen fick de slutspelsklara smålänningarna se sig besegrade igen. Sirius hade drygt hälften så många skott på mål men vann matchen med 9-5.

Växjö - Sirius 5-9 (1-2,1-2,3-5)

Mål Växjö: Victor Hansson 2, Filip Kjellsson 2, Johan Roos

Mål Sirius: Filip Eriksson 2, Peter Berlin 2, Henrik Malmgren, Johan Eriksson, Dan Johansson, Joakim Pettersson, Joakim Olsson

I det senaste mötet mellan Växjö och Sirius var det Uppsalalaget som gick segrande ur striden, under lördagen såg det ut att bli en favorit i repris. Gästerna tog ledningen med 2-0 där det andra målet kom i numerärt överläge efter att Magnus Jansson utvisats två minuter för hårt spel. Men hemmalaget fick in en reducering genom Victor Hansson, med drygt två och en halv minut kvar på den första perioden.

Hansson började den andra perioden likt slutet av den första, genom att göra mål och kvittera för Växjö. Sirius tog sedan vara på sina lägen genom att få in två bollar genom Eriksson x 2. Först genom Johan Eriksson och fyra minuter senare genom Filip Eriksson.

Den sista perioden bjöd på ett riktigt målkalas och kantades av hårt spel från båda håll. Växjö hämtade upp till ett uddamålsunderläge med drygt fyra och en halv minut kvar av matchen såg det ut att kunna sluta hursomhelst. Då svarade gästerna med att göra tre mål. Sirius har nu spelat klart för säsongen och gjorde det genom att besegra Växjö för andra gången denna säsong. För Växjös del är det dags att ladda om för stundande slutspel.