FAL

Växjö tog efterlängtad revansch på Falun

25 februari 2018 18:50
SSL Herr

Efter förra årets SM-final och en förlust mot Falun i det senaste mötet var det ett revanschsuget Växjö som tog emot dalalaget idag. Efter två jämna perioder lade hemmalaget sedan i en extraväxel och tog en efterlängtad revansch genom att vinna med 8-4.

Växjö - Falun 8-4 (3-2,0-2,5-0)

Mål Växjö: André Andersson 2, Jesper Sankell 2, Markus Jonsson, Johan Roos, Christopher Holmér, Oliver Johansson

Mål Falun: Alexander Hallén, Emil Johansson, Simon Cederström, Johan Fahlström

Det var ett revanschsuget Växjö som kom till rivalmötet mot Falun. Smålänningarna hade ledningen med 3-1 men Falun fick in en reducering i slutsekunderna av den första perioden. En period som inte bjöd på jättemånga skottförsök från något av lagen.

Gästerna kvitterade sedan snabbt i den andra perioden genom Simon Cederström och mittenakten kantades av hårt spel främst från hemmalaget som hade flera utvisningar för just den företeelsen. Falun tog sedan ledningen med 4-3 och det väntade minst sagt en tuff och jämn tredjeperiod.

Men istället hittade hemmalaget en extraväxel och kunde ta tillbaka ledningen kort in i den tredje perioden efter att Jesper Sankell kvitterat och André Andersson sett till att Växjö tog tillbaka ledningen. Hemmalaget satte sina lägen och fick in tre bollar till och vann till slut med 8-4 och tog en efterlängtad revansch på rivalerna.