Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Växjö
VÄX

Växjö jagar tredjeplatsen - gästar jumbon

14 februari 2018 11:30
Matchguide

När Växjö gästar Umeå och jumbon Team Thorengruppen på onsdagskvällen är det med ett fint utgångsläge. Pixbos förlust i toppmötet med Storvreta under gårdagen har nu gett smålänningarna chansen att gå upp på tredjeplatsen när grundserien går mot sitt slut.


Team Thorengruppen - Växjö

Onsdag 18:30 Umeå Energi Arena

Fem senaste Thorengruppen: F, F, V, F, V

Fem senaste Växjö: V, V, F, V, V

Trots att Team Thorengruppen har huserat på SSL:s jumboplats under majoriteten av säsongen är lagets formkurva inte allt för dyster. Västerbottningarna har två segrar på de senaste fem matcherna och plockade dessutom med sig en pinne från tabelltrean Pixbo i söndags. Trots det krävs det smärre sista uppryckning för att laget ska kunna hålla sig kvar i svensk innebandys finrum, då det med sex matcher kvar är nio poäng upp till säker mark. Tisdagens motstånd från Småland föll man mot med 7-3 senast - ska jumbon få sin revansch?

För Växjös del handlar snacket om något helt annat - nämligen slutspel. Laget har redan i praktiken säkrat en topp 8-placering men har god chans att förbättra sin position ytterligare. Inför onsdagskvällen har smålänningarna två poäng upp till Pixbo på plats tre - ett Pixbo som under tisdagen föll i toppmötet med Storvreta. Växjö har således ett fint utgångsläge att hoppa upp på tredjeplaten och går dessutom säkerligen för att toppa fjolsäsongens placering då man hamnade tvåa med 60 poäng.