JIK

Engels hattrick sköt vinsten till Växjö

2 januari 2018 21:15
SSL Herr

Jönköping var nära att hämta upp - men Växjö höll undan till vinst. Stor hjälte i slaget om Småland blev Manuel Engel med sina tre mål.

Växjö - Jönköping 7-5 (1-0, 5-2, 1-3)

Mål Växjö: Manuel Engel 3, Ludwig Persson, Jesper Sankell, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson

Mål Jönköping: Otto Weidman, Emil Nilsen, Oskar Malmgren, Tobias Zälle, Jesper Ekström

Växjö gick för sin sjunde raka seger på tisdagen när Jönköping gästade. Nykomlingen hade ett viktigt trendbrott i ryggen på andra sidan nyår och öppnade även starkt i en första period som chansmässigt var tät. Tio minuter in kom ock ledningsmålet för Växjö, sedan Manuel Engel prickat rätt.

Ludwig Persson fyllde tidigt i mittenakten på innan Engel utökade siffrorna till 3-0. Jönköping fick snabbt ordentligt kontakt via två reduceringsmål, men perioden skulle domineras av Växjö. För med tre mål under de avslutande elva minuterna, det sista gjort av Jesper Sankell med bara tolv sekunder till vilan, sprang hemmalaget ifrån till 6-2.

Derbyt såg där punkterat ut, men JIK skulle skapa nerv av tillställningen. Bara två minuter in i slutperioden skickade Emil Nilsen in 6-3 och även om Engel fullbordade sitt hattrick kort därefter gav inte gästerna upp. Med klockan på 13.45 var gapet minskat till bara två mål efter reducering signerad Tobias Zälle. Närmare än så släpptes dock inte Jönköping, utan Växjö lyckades stänga till och förlängde därmed sin imponerande hemmarad.