VÄX

Starkt Växjö förlängde AIK dystra svit

26 november 2017 21:20
SSL Herr

Förlustraden växer för AIK - detta sedan laget fallit i hemmamötet med Växjö. André Andersson noterade tre poäng när Vipers vann klart.

AIK - Växjö 2-6 (0-1, 0-1, 2-4)

Mål AIK: Linus Hellqvist, Alex Kjellbris

Mål Växjö: André Andersson 2, Manuel Engel, Ludwig Persson, Jesper Sankell, Kevin Rigogiannis

Växjö stormar vidare mot tabelltoppen. Efter den något överraskande förlusten senast mot Sirius väntade nytt bottenlag på bortaplan på söndagen - AIK. Manuel Engel såg där till att ge Växjö ledning, när han i slutskedet av den första perioden sköt 0-1.

Ledningen utökades sedan i en lika målsnål mittperiod. Enda fullträffen stod André Andersson för, när han iskallt utnyttjade en straff med en elegant dragning. Två måls differens inför slutperioden med andra ord, en period som inleddes med att Jesper Snakell bara 58 sekunder in gjorde 0-3.

Ett akterseglat AIK skulle få kontakt när Linus Hellqvist några minuter senare reducerade, men någon större dramatik än så blev det inte. Istället avgjorde Växjö matchen med tre raka mål, ett av dem inprickat av unge Kevin Rigoiannis. Det var 18-åringens första fullträff i SSL och ledde slutligen till seger med 2-6. Vinsten lyfter Växjö i tabellen samtidigt som AIK nu förlorat tre raka matcher.