VÄX

Alexander Galante Carlström fixade tre poäng

11 november 2017 21:10
SSL Herr

Det var grinigt och tufft spel vi bjöds på i reprisen från SM-finalen. Falun tog ledningen men gästande Växjö gav inte upp och krigade till sig en kvittering. Därefter klev förra säsongens poängkung fram och visade vägen för hemmalaget.

Falun - Växjö 7-4 (3-1,1-2,3-1)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Omar Aldeeb, Johannes Larsson, Emil Johansson, Ciya Hajo

Mål Växjö: André Andersson, Karljohan Ahlroth, Christopher Holmér, Victor Hansson

Falun tog tag i taktpinnen och dominerade större delen av den första perioden och kunde gå till pausvila med en 3-1-ledning. I mittenakten utökade Falun ledningen till 4-1 genom Emil Johansson men sedan jobbade sig Växjö in mer i matchen och när klockan stod på 07:36 låg smålänningarna under med uddamålet. Matchen utvecklades till en grinig sådan vilket resulterade i en hel del utvisningar med fem minuter kvar på klockan. Inför den sista perioden var det fortsatt 4-3 till hemmalaget.

Växjö krigade in kvitteringsbollen i inledningen av den tredje perioden, men glädjen blev kortvarig då Ciya Hajo klev fram för hemmalaget och återtog ledningen bara 45 sekunder senare. Förra säsongens poängkung, Alexander Galante Carlström, utökade sedan ledningen till både 6-4 och 7-4 och noterades för säsongens första hattrick. Det innebär åttonde vinsten för de regerande mästarna och Växjö fick åka hem med noll poäng denna gång.