10 Mar 1 match
Idag 1 match

Seger mot Linköping - avgjorde med 28 sekunder kvar!

30 november 2017 00:37

Efter ett sent avgörande så tar Vipers alla 3 poängen och kliver upp på tredje plats i tabellen.

Växjö Vipers - Linköping 4-3 (2-0, 0-2, 2-1) Mål Växjö: Ted Nivestam, Ludwig Persson, Kasper Hydén, André Andersson

Mål Linköping: Oskar Hovlund, Felix Lanver, Martin Karlsson

Vipers tog tag i taktpinnen direkt och Ted Nivestam spräcker nollan redan efter 54 sekunder på passning av Ludwig Persson. Ludwig Persson ökar på ledningen till 2-0 efter 03:21. Assisten står Kasper Hydén för. De första 10 minutrarna var bland det bästa Vipers har presterat under den här säsongen och ledningen kunde ha varit betydligt större. Linköping kommer undan med blotta förskräckelsen och 2-0 står sig perioden ut.

I andra perioden så är spelet från första perioden som bortblåst. Det blir slarvigt och tempofattigt. Vipers spelar sig fram till skottlägen men skjuter inte utan försöker spela sig fram till bättre lägen och istället rinner chanserna ut i sanden. Istället kommer Linköping in i målprotokollet. Oskar Hovlund smällde först in reduceringen och efter drygt 12 minuter var det utjämnat när Felix Lanver gjorde 2-2.

Den tredje perioden var fortsatt jämn och svängde åt båda håll. Kasper Hydén gav Vipers åter ledningen efter 04:05 men Linköping skulle ännu en gång utjämna till 3-3 genom Martin Karlsson. Bara minuten efter kvitteringen så drar Vipers på sig en utvisning för slag. Som om inte det vore nog så drabbas laget av ytterligare en utvisning när klockan står på 10:18. Det innebär att Linköping får möjligheten att spela 5 mot 3 i 58 sekunder och 5 mot 4 i dryga minuten. Vipers gör ett utmärkt jobb i boxplay och klarar av utvisningarna utan något baklängesmål. Matchen såg länge att ut att gå till förlängning men med bara 28 sekunder kvar kom avgörandet. Efter en sen Växjötimeout klev André Andersson fram och avgjorde när han tryckte in 4-3 i krysset bakom Linköpings målvakt Robin Laakso. Man of the match blev Kasper Hydén.

Tack vare segern klev Vipers upp på en tredjeplats i tabellen.