Vinst över Höllviken i sudden

9 januari 2019 20:12

Matchen mot Höllviken blev onödigt spännande och gick till förlängning.

Första perioden mot Höllviken kändes lite avslagen. Ändå kunde Vipers gå till periodeledning med 3-1 efter två sena mål. Hemmalaget tog ledningen efter 11.56 genom Markus Jonsson. Höllviken skulle sedan omgående kvittera till 1-1. Christopher Holmér kunde på ett frislag direkt från halvplan dunka in 2-1 via ribban efter 17.20. Med 53 sekunder kvar kunde sedan kunde Magnus Jansson öka ledningen till 3-1.

Vipers rivsstartade den andra perioden med ett mål redan efter 23 sekunder, målskytt André Andersson. Höllviken kvitterade två minuter senare men Ted Nivestam kunde minuten efter sätta 5-2 till Vipers. Selet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda hållen men det blev inga fler mål i perioden.

Hällviken kan reducera till 5-3 i powerplay efter tre och en halv minut in i tredje perioden. Mathcen stod sedan och vägde med en hel del chanser åt båda hållen. Höllviken reducerade sedan till 5-4 efter 52:23. Bytet efter så kan Kasper Hydén bryta på egen planhalva och skicka upp bollen till Tobias Bergfors som snyggt lägger upp bollen i nättaket på Höllvikens mål och det står 6-4 till Vipers. Med knappt två minuter kvar av matchen reducerar Höllviken till 6-5. Höllviken kan kvittera i numerärtunderläge till 6-6 med 13 sekunder kvar. Manuekl Maurer kan sedan direkt i inledningen av förlängningen sätta 7-6 till Vipers vilket blev slutresultatet,