Torsdag
18 Apr 1 match

Förlust mot Jönköping

18 februari 2019 08:27

Det blev förlust även i det tredje derbymötet mot Jönköping då bortalaget kunde avgör med bara fem sekunder kvar av matchen.

Det var Jönköping som inledde bäst och tog ledningen med 1-0 efter 3:20 genom Simon Karlsson. Efter JIKs ledningsmål var det Vipers som tog över och skapade flest lägen. Jönköping ökade sedan på sin ledning till 2-0 med 46 sekunder kvar av den första perioden.

I den andra perioden gjorde Jönköping 3-0 efter bara två minuter. Vipers lyckades reducera efter att Marcus Jonsson skjutit in bollen efter ett frislag. Jönköping fick dock in ett sent mål även i den här perioden när Otto Weidman pricksköt in 4-1.

I den tredje perioden var det först Vipers som stod för en fin upphämtning. Först satte Johan Roos 4-2, sen gjorde Manuel Engel 4-3 innan Manuel Maurer kunde kvittera för Vipers. Men Jönköping skulle dra det längsta strået då lagkaptenen Rickard Hessmer och sätter matchavgörande 5-4 med bara fems sekunder kvar.