Storseger för Vipers mot Falun

25 februari 2018 19:54

Vipers kunde ta en fin skalp då man i eftermiddags slog Falun med 8-4. Det var en helt annan tändning än förra matchen och man tog sig tillbaka från två underlägen i matchen

Förra våren spelade Vipers SM-final mot Falun och förlorade precis som man gjorde senast lagen möttes uppe i Falun men Vipers kunde iagd ta revansch och vinna med 8-4 efter en svängig match och en målrik sistaperiod av Vipers.

Det var Falun som tog ledningen efter 02.23 i Fortnox Arena. Men därefter kunde Vipers göra tre raka mål genom Markus Jonsson, Johan Roos och André Andersson. Falun skulle dock hinna reducera till 3-2 strax första periodpausen.

I andra var det bortalaget som gjorde periodens två mål och tog ledningen med 4-3. Det första målet kom bara efter någon minut. Vipers drog också på sig en fem minuters utvisning och lyckades ändå hålla nere Faluns målskytte till bara ett mål.

Vipers var dock starkast när det skulle avgöras i den tredje perioden. Vipers gjorde mål direkt genom Jesper Sankell i periodens inledning till 4-4. På bara några minuter gjorde Vipers två mål till snabba mål genom André Andersson och Christopher Holmér.Under de sista minuterna kunde Oliver Johansson och Jesper Sankell göra ett varsitt mål och Vipers kunde vinna med 8-4. Vipers vann den tredje perioden med 5-0!