24 februari 2018 16:30
Herr DIV1

Växjö Vipers U - Seriesegrare DIV 1 Södra Götaland!

Delmål 2 klart!

På onsdagskvällen nådde Växjö Vipers U delmål 2 när man säkrade seriesegern i DIV 1 Södra Götaland genom att besegra Sävsjö IBK på ett övertygande sätt med 9-5 hemma i Fortnox Arena. Det med 3 omgångar kvar att spela, Landskrona borta idag förresten.

I matchen mot Sävsjö visade laget prov på 3 formationer som var stabila bakåt och kunde etablera långa anfall i offensiv zon med tålamod & ständig rörelse. Vid ett tillfälle hann vi byta formationer 2 gånger med bollen fortfarande under kontroll i anfallszon. Det var inte vår bästa match för säsongen men en stabil insats över 60 minuter. 3-1-ledning efter första perioden blev till 6-2 efter andra. Tredje perioden slutar 3-3, inte för att den var jämnare på något sätt utan att Sävsjö utnyttjade ett par individuella misstag av oss inom loppet av ett par minuter. Skotten vann vi med klara 30-19, vilket väl speglar hur matchbilden såg ut i alla tre perioder. Bäst för dagen i ett jämnt Växjö Vipers U var Johannes Karlsson,(-99), i mål, som gjorde flera frilägesräddningar, Anton KIdell,(-00), 2+1 i matchen och ett otroligt arbete över hela planen och Jonathan Wrååk, tillbaka från sjukdom och börjar komma i storform inför kvalet, en riktig försvarsgeneral. Men det var som sagt många som gjorde bra instaser i matchen.

Killarna har gjort det riktigt bra så här långt, men är inte nöjda än. Det väntar ju ett allsvenskt kval i mars och tack vare serisegern så har vi gett oss bra förutsättningar i kvalet med hemmafördel i en eventuell tredje match.