Onsdag
19 Sep 1 match
Onsdag
26 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Måndag
08 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Torsdag
01 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Torsdag
27 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match

Sista grundseriematchen - Hylla seriesegrarna!

9 mars 2018 16:34
Herr DIV1

Nu väntar kval till allsvenskan!


Växjö IBK U – IK Stanstad När:10 mars 13:30 Var: Fortnox Arena

Växjö U är klara seriesegrare sedan en tid tillbaka och kommer kliva in i kvalet mot Allsvenskan som favoriter. I sista omgången väntar hemmamatch mot Stanstad och det blir således två lag som inte har något att spela för som ställs mot varandra. – Det är tråkigt att de inte har något att spela för. Vi får försöka tagga igång lite och det är ett bra läge för oss att gå runt på många spelare och prova en del saker inför kvalet, säger tränaren Ola Karlsson. – Vi vilar de spelare som har känningar, det finns ingen anledning att satsa med sådana spelare nu, huvudsaken är att de är hela till kvalet.

Situationen att spela en betydelselös match är inte ny, man hade en sådan match nyligen mot redan nedflyttningsklara Landskrona. Då blev det förlust. – Det är lite svårt att spela de här matcherna. Mot Landskrona var vi inte på tårna och är man inte påkopplad så förlorar man mot alla lag i den här serien. Vi är obesegrade hemma i år och kan vi hålla den sviten resten av säsongen så kommer det gå bra i kvalet, och den sviten vill vi hålla intakt mot Stanstad. Vi vill gå in i kvalet och känna att vi är obesegrade på hemmaplan, säger Karlsson. – Att hålla hemmasviten är den stora grejen, sedan har vi lite andra delmål som vi satt upp för att ha enklare att tagga till mot Stanstad.

Efter omgången så får Växjö U välja kvalmotståndare, men det är ännu inte klart vilka lag som tar övriga kvalplatser och hur de kommer positionera sig i tabellen. – Det där tittar vi på efter att slutsignalen har gått, vilka vi ska möta är inget som vi tagit beslut om ännu. Efter matchen mot Stanstad kommer vi sätta oss ner och grabbarna i laget kommer vara med och bestämma vilka vi ska möta. Vi har plusstatistik på de flesta, sedan kanske vi tar hänsyn till geografiskt läge också. Vi får se, säger Karlsson. – För vår del är det tacksamt att alla övriga kvallag har något att spela för i sista omgången och måste gå för seger medan vi kan vila oss lite mer i form, och framförallt släppa lite på den mentala pressen.

Växjö U har inte haft något att spela för på länge, men Ola Karlsson är inte orolig för det utan tror att laget kan växla upp i kvalet. – Vi hade en dålig prestation mot Landskrona för att vi inte var påkopplade, sedan mötte vi Munka-Ljungby och steppade upp eftersom vi inte ville förlora mot en potentiell kvalmotståndare. Vi har de karaktärerna i laget som kliver fram med rätt inställning och attityd när det behövs.

LÄGET I LAGET Ingen rapporterad frånvaro.

HÅLL ÖGONEN PÅ Samuel Algman Folkesson, 17. – Som alla unga spelare har han varit upp och ner men han har växlat upp på slutet. Han har överträffat alla förväntningar den här säsongen, säger Ola Karlsson.