Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Sista grundseriematchen - Hylla seriesegrarna!

9 mars 2018 16:34
Herr DIV1

Nu väntar kval till allsvenskan!


Växjö IBK U – IK Stanstad När:10 mars 13:30 Var: Fortnox Arena

Växjö U är klara seriesegrare sedan en tid tillbaka och kommer kliva in i kvalet mot Allsvenskan som favoriter. I sista omgången väntar hemmamatch mot Stanstad och det blir således två lag som inte har något att spela för som ställs mot varandra. – Det är tråkigt att de inte har något att spela för. Vi får försöka tagga igång lite och det är ett bra läge för oss att gå runt på många spelare och prova en del saker inför kvalet, säger tränaren Ola Karlsson. – Vi vilar de spelare som har känningar, det finns ingen anledning att satsa med sådana spelare nu, huvudsaken är att de är hela till kvalet.

Situationen att spela en betydelselös match är inte ny, man hade en sådan match nyligen mot redan nedflyttningsklara Landskrona. Då blev det förlust. – Det är lite svårt att spela de här matcherna. Mot Landskrona var vi inte på tårna och är man inte påkopplad så förlorar man mot alla lag i den här serien. Vi är obesegrade hemma i år och kan vi hålla den sviten resten av säsongen så kommer det gå bra i kvalet, och den sviten vill vi hålla intakt mot Stanstad. Vi vill gå in i kvalet och känna att vi är obesegrade på hemmaplan, säger Karlsson. – Att hålla hemmasviten är den stora grejen, sedan har vi lite andra delmål som vi satt upp för att ha enklare att tagga till mot Stanstad.

Efter omgången så får Växjö U välja kvalmotståndare, men det är ännu inte klart vilka lag som tar övriga kvalplatser och hur de kommer positionera sig i tabellen. – Det där tittar vi på efter att slutsignalen har gått, vilka vi ska möta är inget som vi tagit beslut om ännu. Efter matchen mot Stanstad kommer vi sätta oss ner och grabbarna i laget kommer vara med och bestämma vilka vi ska möta. Vi har plusstatistik på de flesta, sedan kanske vi tar hänsyn till geografiskt läge också. Vi får se, säger Karlsson. – För vår del är det tacksamt att alla övriga kvallag har något att spela för i sista omgången och måste gå för seger medan vi kan vila oss lite mer i form, och framförallt släppa lite på den mentala pressen.

Växjö U har inte haft något att spela för på länge, men Ola Karlsson är inte orolig för det utan tror att laget kan växla upp i kvalet. – Vi hade en dålig prestation mot Landskrona för att vi inte var påkopplade, sedan mötte vi Munka-Ljungby och steppade upp eftersom vi inte ville förlora mot en potentiell kvalmotståndare. Vi har de karaktärerna i laget som kliver fram med rätt inställning och attityd när det behövs.

LÄGET I LAGET Ingen rapporterad frånvaro.

HÅLL ÖGONEN PÅ Samuel Algman Folkesson, 17. – Som alla unga spelare har han varit upp och ner men han har växlat upp på slutet. Han har överträffat alla förväntningar den här säsongen, säger Ola Karlsson.