Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför Höllviken

19 januari 2018 14:30

Det utlovas fartfylld innebandy när Höllviken kommer på besök imorgon i Fortnox Arena!


SSL är inne i tuffa januari med ett intensivt spelschema och där många menar att serien kommer att avgöras. För Växjö har det nya året inletts bra med tre segrar på fyra matcher där man 3-2-vann borta mot Helsingborg senast.

Vipers ledde länge med 2-1 men Helsingborg kvitterade med en och en halv minut kvar, men direkt efter så gjorde Jesper Sankell 3-2.

– Det var en konstig match. Vi hade bra kontroll hela matchen men Jonathan Edling spikade igen fullständigt som han brukar göra, han är Sveriges bästa målvakt, och det var en av orsakerna till att vi inte kunde dra ifrån, säger Niklas Nordén om senaste matchen. – Någonstans bestämde vi bara att vi skulle vinna den matchen. Sedan var det lite lurigt eftersom vi hade helt nya femmor.

Nu väntar hemmamatch mot serieelvan Höllviken. Senast laget var i Fortnox Arena så vann skåningarna med 7-6, men senast lagen möttes så vann Växjö med 8-3 på bortaplan.

– De blandar och ger väldigt mycket. De slog Mullsjö och Pixbo men förlorade mot Helsingborg. Vi vet att de har en högstanivå som är väldigt hög och vi har förlorat en gång mot dem i år. Vi vet att en match mot Höllviken alltid varar i 60 minuter, det spelar ingen roll om det står 5-0 efter 55 minuter, det är ändå match sista fem. Det gör att det är kul att möta dem. Vi får se om de vågar släppa loss lite, om de gör det kan det bli en sevärd match.

Niklas Nordén vet vad han vill se från sitt lag: – Tempo, ”give and go”-spel, rörelse, energi. Det är extremt klyschigt men det ska springas mycket och det ska gå fort där ute. De ska skjutas mycket mot mål. Det ska finnas en känsla av att vi är farliga i varje byte, säger han.

– Jag tycker vi fastnat lite i det allmänna SSL-tempot i vissa matcher där det blir back, back, uppspel. Det är inte vi och vi ska inte spela så. Vi ska stå över SSL-tempot om man kan säga så, vi har det spelsättet och den spelförmågan. Ibland gör vi inte mer än vi tror räcker i en match, men det räcker inte för oss. Intensiva januari går vidare med totalt fem matcher på tretton dagar.

– Jag är övertygad om att vi orkar hålla hela distansen ut, speciellt nu när vi fått tillbaka en del spelare. Jag har gnällt när vi bara haft tre backar någon gång och undrat hur vi ska göra, nu har vi väldigt många spelare att välja mellan och då är det ett problem. Man är aldrig helt nöjd som tränare men det var längesedan jag hade det här problemet med för många spelare. Vi ska utnyttja vår bredd och vara smarta under de kommande veckorna.

LÄGET I LAGET Johan Roos är tillbaka efter avstängning, Niklas Ramirez är i full träning och bröderna Kevin och Lucas Rigogiannis – som spelar på dubbellicens – är tillgängliga. Därmed saknas bara Magnus Jansson som är sjuk. – Sedan får vi se hur vi formerar oss och om Ramirez får speltid redan nu, säger Niklas Nordén.

HÅLL ÖGONEN PÅ Jesper Sankell har haft trögt med målskyttet i år – men sköt två mål senast. Lossnar det nu?