04 Apr 1 match

Förlust hemma mot Jönköping

14 oktober 2018 18:18

Vipers inledde smålandsderbyt mot Jönköping på sämsta tänkbara vis.....

Vipers inledde smålandsderbyt mot Jönköping på sämsta tänkbara vis. Man hamnade i ett 0-3 underläge och det så allmänt slarvigt ut i hemmalaget som skapade få målchanser. Man skulle ändå få med sig två mål. Johan Roos forcerade in 1-3 efter14:22 och Oliver Johansson gjorde 2.3 efter 19:02.

Andra perioden började heller inget vidare då Richard Hessmer kunde stå helt fri och peta in 2-4 för bortalaget efter bara 16 sekunder. Vipers reducerar sedan till 3-4 genom mål av Manuel Maurer men man gör en riktigt dålig andra period medans Jönköping är mycket effektiva och straffar Vipers. Bortalaget gör fyra mål till medans Vipers bara mäktar med ett och ställningen inför tredje perioden var 4-8.

I början av tredje utökade Jönköping till 4-9 och det lilla hopp som fanns hos hemmalaget släcktes. Efter 45.45 gjorde Jesper Sankell 5-9. Jönköping gör 5-10 efter 47:28.Jesper Sankell reducerade till 6-10 efter 50:12. Jönköping gör 6-11 i tom målbur efter 55:52 efter slarvigt spel av Vipers något som var symptomatiskt för matchen. Bytet efter sätter man 6-12.Jesper Sankell gör återigen mål, hattrick, fram till 7-12.Sedan mål i tom bur för Jönköping till 7-13. Jesper Sankell fastställer sedan slutresultatet till 8-13 i slutsekunderna. Det är bara att konstatera att man inte hade samma speed och skärpa i hemmalaget som de första fem matcherna.