Söndag
10 Mar 1 match

Vinst över AIK med 8-5

11 februari 2018 19:32

Det blev vinst över AIK ikväll med 8-5. Matchen blev mer spännande då Vipers slarvade en del och släppte till flera lätta mål men var på det hela taget det bättre laget.

Vipers befäster sin plats topp fyra i SSL-tabellenefter en 8–5-vinst hemma mot AIK.

Växjö Vipers öppnade bäst och tog ledningen med 2–0 efter mål av Ted Nivestam och Jesper Sankell. Man dominerade den första prioden och borde nog ha lett med ett par mål till. Man tog helt bort AIK som inte komma till många avslut mot Kosonen i Vipers mål.

I andra perioden spelade AIK uppsig men Vipers slarvade en del och släppte upp bortalaget till en 3-2 ledning efter att Ludwig Persson kunnat göra 3-1. Johan Roos och Oliver Johansson kunde sedan göra mål för Vipers och man ahde en 5-4 ledning efter två perioder.

I tredje perioden pumpade Vipers på utan att få udelning men till slut kunde André Andersson slå till och göra 6–4. Strax efter kom också avgörande 7–4 genom Markus Jonsson. AIK reducerade till 7–5 men Jesper Sankell kunde sätta 8–5 i tom kasse.