Söndag
14 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Torsdag
01 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Torsdag
27 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Schweizisk skyttekung till Växjö Vipers!

18 maj 2018 16:00

Vipers har gjort klart med den schweiziska landslagsstjärnan Manuel Maurer som jagats av flera SSL-klubbar.


Schweizisk skyttekung till Växjö Vipers

Vipers har gjort klart med den schweiziska landslagsstjärnan Manuel Maurer som jagats av flera SSL-klubbar. Maurer som är 25 år kommer från FB Köniz i schweiziska ligan där han legat högt i poängligan under många år. De senaste säsongerna har Maurer gjort 51 respektive 50 poäng varav 30 mål per säsong.

Även i landslaget är Maurer en pålitlig poänggörare. På 59 landskamper för Schweiz har han gjort 80 poäng varav 49 mål. Så sent som vid EFT i Brno för några veckor sedan gjorde han 3 mål när Schweiz besegrade Finland och 1 mål och 2 assist vid förlusten mot Sverige. En vecka tidigare spelade Maurer med 1 mål och 1 assist en viktig roll när hans FB Köniz för första gången blev schweiziska mästare.

Utvärderingen av förra säsongen visade att Vipers behöver fler offensiva vapen och det är ingen tvekan om att Manuel Maurer är en spelare som har potential att leva upp till detta.

-Maurer är en spelare som bryter mönster. Han är olik många svenska forwards i sin vilja att utmana sin motståndare en mot en. Han har en härlig förmåga att vara på rätt plats när målchanser dyker upp, men är också väldigt bra på att skapa egna chanser ur tillsynes ofarliga situationer säger Klas Skoglund Wikeling, Sportchef Växjö Vipers

-Maurer innehar ett spännande driv och har visat på att han vill bli bäst. Det är precis den kategorin av människa som vi letar efter och som vi tror kommer ge det engagemang som bidrar till nya steg inom gruppen säger Niklas Nordén tränare i Vipers. Manuel besitter ett brett register i sitt spel och är fenomenal i duellspelet, vilket vi hoppas att ofta ska komma ske i Fortnox Arena från augusti.

-Han är speciellt känd för att göra en hel del poäng och givetvis är hans sinne för målet exceptionellt, något som varit återkommande både i klubblag och i landslag de senaste säsongerna. Med den erfarenheten, på både nationell och internationell nivå, så får vi in ytterligare en spelare som kan lyfta oss i de viktigaste matcherna. Vi är många som hoppats på att få se Manuel i SSL de senaste åren och givetvis är vi speciellt glada för att han ska få göra det i Viperströjan.

-Jag bestämde mig för Växjö Vipers för att det är ett ungt och hungrigt lag med stor potential. Jag besökte Växjö för ett par veckor sedan och gillade de fina möjligheterna på Arenastaden. Vipers aktiva spelstil passar mig och skulle jag flytta till Sverige ville jag absolut till ett lag som har chans att vara med i toppen säger Manuel Maurer.

-Tillsammans med Växjö Vipers vill jag ta ytterligare ett steg framåt och bidra till en fortsatt positiv utveckling för laget. Med det här laget är allt möjligt.