Vipers körde över serieledarna Pixbo och vann med 9-4

10 oktober 2019 20:15

Vipers fick en bra start på matchen mot Pixbo och körde sedan över serieledarna i andra perioden och kunde övertygande vinna matchen.

Vipers tog emot obesegrade serieledarna Pixbo på torsdagskvällen och fick en bra start på matchen. Man tog ledningen efter 3:43 genom mål av André Andersson. Man hade också bud på fler mål i en bra period med högt tempo från båda lagen. Efter 13:27 kunde Pixbo kvittera till 1-1. Men Patrik Gustavsson skulle ett par minuter göra 2-1 till Vipers som stod sig perioden ut.

I andra perioden kom Vipers ut mycket starkt och körde över bortalaget. Efter 21:23 satte Manuel Engel 3-1 och någon munit senare gjorde Fhilip Fox 4-1. Vipers fortsatte att trycka på och kunde göra 5-1 via Karl-Johan Ahlroth. 6-1 dunkade Ludwig Persson in efter 27:13. En ledning som Vipers tog med sig in i tredje perioden.

4:36 in i tredje perioden sätter Manuel Engel 7-1 till Vipers. Pixbo kan sedan reducera till 7-2 efter 47:11. Pixbo tog ut målvakten med lite mer än tre minuter kvar av matchen och efter 57:27 kunde de reducera till 7-3. Med drygt två minuter kvar får Pixbo en utvisning för felaktigt byte och Vipers kan spela av matchen. Jesper Sankell gör 8-3 i tom målbur vilket Simon Zetterling kopierade och gjorde 9-3. pixbo reducerade sedan till 9-4 vilket blev slutresultatet