Vipers gör en heroisk insats och vinner på straffar mot Mullsjö!

2 april 2019 20:09

Efter att ha varit i underläge med fyra mål vinner Vipers över Mullsjö med 7-6 efter straffläggning och det blir en sjunde och avgörande kvartsfinal.

Vipers hamnade i brygga direkt i den sjätte kvartsfinalen mot Mullsjö. Bortalaget kunde göra 0-1 efter redan tjugonio sekunder. Vipers replikerade minuten senare då Karl-Johan Ahlroth kvitterade till 1-1 men redan 14 skeunder efter det målet skulle Mullsjö göra 1-2. Mullsjö var det bättre laget och efter halva perioden hade man en 1-4 ledning vilket stod sig perioden ut.

I andra jagade Vipers men fick inte tilll det och när man dessutom fick matchstraff på Johan Roos efter lite mindre en halva perioden var det en ännu större uppförsbacke. Mullsjö kunde då göra 1-5 men Magnus Jansson kunde också reducera till 2-5 i boxplay. Mullsjö kunde sedan göra 2-6 i spel fem mot tre då André Andersson blivit utvisad för hög klubba. Vipers ökade i aggressivitet och kunde sätta nerv i matchen genom två mål av Karl-Johan Ahlroth och Samuel Folkesson-Algman.

Efter sex minuter in i tredje perioden kryper Vipers närmare då man gör 5-6 i powerplay, målskytt Manuel Maurer. Med sex minuter kvar på perioden kan Markus Jonsson kvittera till 6-6 och det är hög puls i Fortnox Arena. 6-6 står sig och matchen går till sudden death. Inget av lagen lyckades förvalta sina chanser i förlängningen och matchen gick till straffar. Vioers sätter sedan tre raka straffar och Kastengren räddar tre raka straffar och Vipers vinner matchen!