Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Johan Schönbeck inför Pixbo

9 oktober 2019 14:44

Intervju med Johan Schönbeck om inledningen på säsongen och matchen inför Pixbo imorgon kväll.


Johan Schönbeck inför Pixbo

Reflektion kring matcherna så här långt?

-Det har varit mycket berg och dalbana i våra prestationer. Vi har varit trögstartade i matcherna förutom mot Kalmarsund men vi har haft bra tålamod. Det har varit lite för svajigt för att man ska vara nöjd. Sedan kan det bero på ånga olika faktorer.

-Vi fick en ryckig sista del av försäsongen med skador och sjukdomar och har inte varit där vi ville när vi gick in i säsongen. Vi fick inte till den när det gäller att spela ihop femmor och specialteams. Sedan är de mycket nytt i år med nya spelare, ny tränare, ny fystränare och många rutiner mkt som ska sätta sig. Samtidigt har vi tagit nio poäng av tolv möjliga och det är bra och en styrka!

Hur fungerar det med Guntsch vid sidan av dig i båset?

-Det är kul! Roligt och bra att han ser annorlunda på saker hur vi jobbat med de senaste åren. Vi håller på att hitta formerna. Sean är det nytt med ny fystränare, och vi har en mentalcoach vilket är något som vi inte jobbat med tidigare. Mycket har som sagt hänt runt omkring och som ska sätta sig men vi tror mycket på detta.

Hur är läget i truppen?

-Det ser bra ut. I dagsläget är alla tillgängliga i laget utom Fredrik Edholm. Det känns att den senaste veckan så har det blivit lite mer stabilitet.

Serieledarna Pixbo imorgon kväll, tankar inför den matchen?

-De har gjort en grym inledning. Enorma resultat! Vi har mött samma lag som och de har utklassat dem samtidigt som vi vunnit med jämna resultat. De har visat en styrka. Det blir en häftig utmaning när de nu är i kanonform. Deras första femma är intressant där Östholm spelar center och de har gjort så mycket poäng. Vi måste ha en bra struktur i vårt anfallsspel.

-De spelar mer avvaktande och med ett lägre försvarsspel än tidigare med vassa kontringar. De har tänkt om kring sin spelidé och har också ny tränare och vill kunna gå längre i ett slutspel än tidigare. Vi behöver kunna använda svagheterna i deras försvarsspel och inte gå i fällorna för då blir vi straffade. De är knallheta i powerplay och det gäller för oss att inte att sitta av matchen i utvisningsbåset.