Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inör AIK

9 februari 2018 16:33

På söndag tar Vipers emot AIK i Fortnox Arena. Ett AIK som kämpar för att hålla sig kvar i SSL och som precis bytt tränare.


Det är dags för slutspurten i SSL där sju omgångar återstår och Vipers ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen.

-Jag är inte så glad i att räkna poäng, men jämför man med hur det såg ut förra säsongen vid samma tid så har vi en poäng mer nu och ifjol så blev vi tvåa till slut. Så dåliga som jag kanske tyckt att vi varit har vi ändå inte varit, vi har någonting på gång, säger Niklas Nordén till Småland Innebandy Förbunds hemsida.

Uttalandet antyder att coachen knappast är nöjd:

– Jag tycker inte om gråzoner, antingen så är något bra eller dåligt, och vi har inte kommit upp i den nivå som vi kan. Så måste jag ändå säga. Jag tror mer än hälften av spelarna känner att de kunnat bättre, då är det svårt att säga att vi varit så väldigt bra. Vi är inte nöjda, vi kan mer.

Nu går Vipes in i något som man kallar fas fyra.

-Det handlar om vårt schema för att hitta årets formtopp, ett sätt att periodisera in säsongen. Vi har så klart velat prestera innan också, men nu drar vi igång den sista delen, den som handlar om vårt sätt att spela, vara så bra vi kan vara utifrån det vi har med oss i form av att byta i spelsystem och formationer. Nu handlar det om att få träff. Vi resonerar så att vi kan lika gärna missa slutspelet om vi inte får träff, för vi upplever att det vi gjort hittills inte kommer räcka för att nå hela vägen, säger Nordén.

Växjö-coachen har pratat mycket om full fart och att stå över SSL-tempot under de senaste veckorna.Utfallet?

– Nja, vi har nog sett det mer på individuell basis än i formationerna om jag ska vara helt ärlig. Vi har fortfarande spelare som måste upp en nivå för att vi ska stå över SSL-tempot. Vi jobbar på det under träningarna, har en del annorlunda övningar och vi vill ha upp farten ännu mer. Sedan gäller det att hitta det optimala läget mellan fart och klokhet, det får inte bli för slarvigt.

I återstarten efter landslagsuppehållet så väntar hemmamatch mot AIK som ligger under nedflyttningsstrecket och som precis bytt tränare.

-Det blir en bra start för oss i den här nya fasen. Vi kan inte stirra oss blinda på motståndarna för vi vet inte hur de spelar under en ny tränare. Detta blir en bra värdemätare för oss eftersom vi möter ett lag som slåss för sin existens i SSL. De kommer spela med kniven på strupen och jag förväntar mig ett lag som ställer sig i skyttegravarna, täcker skott och spelvänder, säger Nordén.

-Jag tror inte så mycket för oss kommer handla om dem, utan det handlar om oss själva och att vi vill komma upp i nivå med våra nya idéer.

LÄGET I LAGETA: Alla spelare är tillgängliga.– Det har vi inte varit med om tidigare den här säsongen, säger Niklas Nordén.