Idag 1 match

Förlust borta mot Mullsjö med 9-4

27 december 2017 08:21

Det blev en tung förlust borta mot ett effektivt Mullsjö på annandagen.

Växjö Vipers saknade hela sex spelare i tisdagens SSL-match mot Mullsjö i Nyhemshallen. Det bidrog till att Vipers förlorade rivalmötet med 4–9.

Vipers inledde dock bsät och dominerade först halvan av första perioden men det var två korta sekvenser i matchen som blev ganska avgörande med fler snabb mål av hemmalaget.

Johan Roos gav Vipers ledningen efter 5.30 i den första perioden men innan första pausen kunde Mullsjös Viktor Wibring 1–1 och Jesper Kivipaasi 2–1 inom 37 sekunder.

Men det skulle bli värre för Vipers i inledningen av andr perioden när Anton Vestlund, Sebastian Palmqvist och Emil Kihlblom gjorde varsitt mål inom 51 sekunder i andra.

På frågan om Vipers tränare Niklas Nordén tyckte att det var matchavgörande svarade han:

– Både ja och nej. Det är klart att det är där som Mullsjö drar ifrån, men jag tycker att vår förlust grundläggs under de första tio minuterna då vi spelade otroligt bra men inte tog avsluten.

Victor Hansson reducerade till 5–2 efter 7.33, men Mullsjö replikerade med ett 6–2-mål av Erik Olofsson efter 10.30.

Iden tredje perioden visade Vipers karaktär och Magnus Jansson sköt 6–3 efter 1.51 och Felix Göthberg vallade in 6–4 via målvakten efter 7.38.Men närmre än så kom inte Vipers. Isaac Rosén gjorde 7–4 efter 11.28, David Gillek 8–4 efter 12.56 och Johan Nygårdh 9–4 i tom kasse efter 13.42.

I slutminuten åkte Mullsjös David Gillek och Vipers Jesper Sankell på varsitt matchstraff.

Indisponibla för Vipers var Eero Kosonen, Viktor Johansson, Eddie Granberg, Niklas Ramirez, Filip Kjellsson och Johan Åkesson.