Onsdag
19 Sep 1 match
Onsdag
26 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Måndag
08 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Torsdag
01 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Torsdag
27 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match

Inför Sirius

9 mars 2018 13:12
SSL Herr

Det är dass för grundseriens sista match och nu skall det avgöras om Vipers får hemmaplansfördel i slutspelet eller inte.


Vipers är klara för slutspel och har varit så ett tag, och det är just slutspelet man haft fokus på de senaste veckorna.

– Vi tänker egentligen bara på det som komma skall. Det ska ärligt sägas, säger tränaren Niklas Nordén till målnads Innebandyförbunds hemsida . – Allt vi gör nu är förberedelser inför slutspelet för det är där vi ska vara så bra som möjligt. Så har det varit i de senast matcherna också där vi kört hårt med fysen och som kanske kostade förlusterna mot Örebro och Dalen. Vi trodde att vi kunde vinna de matcherna ändå, samtidigt fick vi ett styrkebesked när vi slog Falun hemma innan dess, 8-4-vinsten var dessutom i underkant tycker jag.

Under lördagen väntar sista grundseriematchen när Sirius kommer på besök.

– Det är sista omgången och den matchen ser vi också som förberedelse till slutspelet, säger Nordén.

Samtidigt så gå Vipers för tredjeplatsen i tabellen för att få chansen att välja slutspelsmotstånd. Just nu är man femma, en poäng efter trean Linköping och fyran Pixbo.

– Vi har sagt att vi går för tredjeplatsen och det är en minimålsättning som vi haft ett tag. Vi har inte allt i egna händer inför sista omgången men kan vi ta tredjeplatsen så kommer vi försöka. Tredjeplatsen är åtråvärd, vi vill hellre välja slutspelsmotstånd än att bli valda och dessutom får vi hemmafördel, säger Nordén.

– Samtidigt så tänker vi väldigt mycket på slutspelet redan, så det är lite svårt att hitta full motivation till matchen mot Sirius. Sirius har inget att spela för då det redan är klart att Uppsalalaget missar slutspelet, något som blev klart för att just Viper föll mot Dalen senast.

– Det blir lite konstiga matcher här på slutet och Sirius hade sin besvikelse förra helgen när det stod klart att de skulle missa slutspelet. Vi får se lite vad de kommer hit med för lag, det kan ju mycket väl vara så att man spelar med morgondagens stjärnor och testar lite nytt.

Nordén trycker också på att det är viktigare att ha en hel och frisk trupp med sig in i slutspelet än att slå Sirius.

– Vi har haft mycket skador och sjukdomar den här säsongen så våra förberedelser har inte varit optimala med att spela ihop femmor. Det har varit struligt. Nu ser vi en ljusning och det ser bra ut inför slutspelet.

LÄGET I LAGET Markus Jonsson vilas på grund av den skada han ådrog sig för ett tag sedan och det kan bli aktuellt att vila någon till.

HÅLL ÖGONEN PÅ Jesper Sankell som gjort sju mål på de tre senaste matcherna.