Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Inför Sirius

9 mars 2018 13:12
SSL Herr

Det är dass för grundseriens sista match och nu skall det avgöras om Vipers får hemmaplansfördel i slutspelet eller inte.


Vipers är klara för slutspel och har varit så ett tag, och det är just slutspelet man haft fokus på de senaste veckorna.

– Vi tänker egentligen bara på det som komma skall. Det ska ärligt sägas, säger tränaren Niklas Nordén till målnads Innebandyförbunds hemsida . – Allt vi gör nu är förberedelser inför slutspelet för det är där vi ska vara så bra som möjligt. Så har det varit i de senast matcherna också där vi kört hårt med fysen och som kanske kostade förlusterna mot Örebro och Dalen. Vi trodde att vi kunde vinna de matcherna ändå, samtidigt fick vi ett styrkebesked när vi slog Falun hemma innan dess, 8-4-vinsten var dessutom i underkant tycker jag.

Under lördagen väntar sista grundseriematchen när Sirius kommer på besök.

– Det är sista omgången och den matchen ser vi också som förberedelse till slutspelet, säger Nordén.

Samtidigt så gå Vipers för tredjeplatsen i tabellen för att få chansen att välja slutspelsmotstånd. Just nu är man femma, en poäng efter trean Linköping och fyran Pixbo.

– Vi har sagt att vi går för tredjeplatsen och det är en minimålsättning som vi haft ett tag. Vi har inte allt i egna händer inför sista omgången men kan vi ta tredjeplatsen så kommer vi försöka. Tredjeplatsen är åtråvärd, vi vill hellre välja slutspelsmotstånd än att bli valda och dessutom får vi hemmafördel, säger Nordén.

– Samtidigt så tänker vi väldigt mycket på slutspelet redan, så det är lite svårt att hitta full motivation till matchen mot Sirius. Sirius har inget att spela för då det redan är klart att Uppsalalaget missar slutspelet, något som blev klart för att just Viper föll mot Dalen senast.

– Det blir lite konstiga matcher här på slutet och Sirius hade sin besvikelse förra helgen när det stod klart att de skulle missa slutspelet. Vi får se lite vad de kommer hit med för lag, det kan ju mycket väl vara så att man spelar med morgondagens stjärnor och testar lite nytt.

Nordén trycker också på att det är viktigare att ha en hel och frisk trupp med sig in i slutspelet än att slå Sirius.

– Vi har haft mycket skador och sjukdomar den här säsongen så våra förberedelser har inte varit optimala med att spela ihop femmor. Det har varit struligt. Nu ser vi en ljusning och det ser bra ut inför slutspelet.

LÄGET I LAGET Markus Jonsson vilas på grund av den skada han ådrog sig för ett tag sedan och det kan bli aktuellt att vila någon till.

HÅLL ÖGONEN PÅ Jesper Sankell som gjort sju mål på de tre senaste matcherna.