Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match

Förlust i sista grundseriematchen och Linköping i kvarsfinal

11 mars 2018 09:25
SSL Herr

Det blev förlust hemma mot Sirius med 5-9 på lördgaskvällen vilket innebär att Vipers slutade på en sjätteplats i tabellen och får möta Linköping i kvartsfinal.


Vipers avslutade årets serie med en 9-5 förlust mot Sirius och slutade sexa i tabellen. Kort därefter blev det klart att Vipers får möta Linköping i kvartsfinalen.

— Det känns väldigt kul faktiskt. Det är en bra motståndare att möta i en kvartsfinal och det kan bli en väldigt rolig matchserie. Linköping är ett lag som vi gillar att möta, säger Niklas Nordén till IBnytt.se.

Att Viåers tycker om att möta Linköping talar inte minst årets resultat om. Växjö har vunnit samtliga tre möten den här säsongen vilket Linköpings tränare Johan Astbrant kommenterade i Sportkanalens sändning:

— Det känns på förhand som den mest spännande matchserien och det kommer nog bli ganska hett lite överallt om jag ska vara helt ärlig. Vi har 0-3 mot dem så det gäller att gå hem och jobba lite, säger Astbrant.

Hemma vann Växjö med 4-3 och på bortaplan har det blivit två vinster med 4-2 och 7-4.

— Det är ju bra såklart. 3-0 är ändå 3-0 men vi vet också om att det är något helt nytt här. Vi måste växla upp och tidigare resultat spelar inte så stor roll.

Växjö går in i slutspel med tre raka förluster i ryggen, den senaste i dagens match mot Sirius vilket inte oroar Nordén.

— För oss har de senaste matcherna enbart handlat om planering och förberedelser inför slutspel. Efter att vi märkte att vi inte kunde rå på topp 2 har vi lagt allt fokus på slutspelet. Vi har gått tungt för att att förbereda oss fysiskt och har någon var lite krasslig har vi inte chansat. Jag har bra känsla inför vad som komma skall. Det blir en kul matchserie, avslutar Nordén till IBnytt.se