Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför kvarstfinal 1 Linköping-Vipers

15 mars 2018 08:37
SSL Herr

Ikväll drar SM-slutspelet igång och Vipers inleder första kvartsfinalmatchen borta mot Linköping.


-Det blir extremt tufft och dom har hemmafördel, men vi känner oss trygga och tror på det, säger lagkapten Filip Kjellsson till Smålnadsposten, och han hoppas att samma slutspelskänsla som i fjol ska infinna sig.

Första matchen spelas i Linköping i kväll och sedan är slutspelet i rullning, med matcher var och varannan dag.

– Det känns att det är på gång nu efter att man gått och längtat i ett par veckor. Nu när det väl är dags är det ganska spänt, vilket märks både på träningar, utanför hallen och i privatlivet också, där man blir mer avskild och stänger ute lite mer än vad man brukar tror jag, säger Vipers r Filip Kjellsson.

Är det mer allvar nu?

– Det är både och. Man är på glatt humör samtidigt som man nog är lite mer frånvarande än vanligt.

Känner ni er redo i Vipers?

– Jag tror vi är redo även om vi har haft tre raka förluster på slutet. Det känns som vi har väntat på det här ett tag. Det är lite klyschigt, men det blir ett helt annat spel i ett slutspel där det är byte för byte som gäller och man hinner inte haka upp sig på så mycket grejer, vare sig man förlorar eller vinner, säger Filip Kjellsson.

I grundserien har Vipers övertag mot Linköping med tre segrar på tre matcher.

– Linköping är ett väldigt tungt lag med stora backar och med ett bra anfallsspel där dom har några riktigt bra snipers. Men vi har gjort det bra mot dom, framförallt den sista matchen borta (4–2 till Vipers) var vi extremt bra tycker jag. Sedan kommer det bli mer hetsigt och tufft spel nu och det gäller att vi har vårt fokus på rätt saker och gör det vi ska, fortsätter Kjellsson till Smålandsposten.

– Är man i min ålder och har varit med om såna här matcher tidigare så blir det att man tänder till lite extra. Utan att låta oseriös så är det de här matcherna man verkligen vill spela och då försöker man nå sin topp i ett slutspel, förklarar Filip Kjellsson. Efter tre kvartsfinalförluster gick Växjö Vipers till final i fjol där det blev uddamålsförlust mot Falun.

– Vi vill givetvis gå hela vägen i år också och det tror jag alla åtta lagen pratar om så klart, säger Kjellsson som ser sitt Växjö Vipers som en allvarlig utmanare till favoriterna Storvreta och Falun om att vinna SM-guldet.