Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Niklas Nordén inför kvartsfinalerna mot Mullsjö- "Nyhemshallen är vår andra hemmaborg!"

20 mars 2019 18:20

Niklas Nordén om sina sex säsonger som tränare i Vipers. Vad han tar med sig mest från Växjö. Läget i laget och känslorna och de höga förväntningarna inför kvartsfinalerna mot Mullsjö.


Hur känns det då det varit omtumlande veckor med att du meddelat att du ska sluta i Vipers och säkra slutspelsplatsen i näst sista omgången?

-Jag är supertaggad inför det som ska komma och göra ett sista slutspel med Vipers där vi ska maximera allting! Det är mitt fokus. Jag känner på spelarna att det bubblar i kropparna och att de vill stanna i slutspelet en lång tid och jag har samma känsla.

Om du ser tillbaka på dina 6 säsonger med Vipers, är något som sticker ut? Hur ser du på den här säsongen jämfört med andra?

-Framför allt att det bara är mer än det sportsliga och så har det varit en superhäftig resa att få vara med på. Dra laget och bygga upp något tillsammans med alla i organisationen och allt jobb som gjorts innanför väggarna.

-Jag satt häromdagen och började räkna på hur många beslut som ska tas en vanlig dag men efter cirka 150 beslut så gav jag upp…det är många viljor och ta hänsyn till i den här rollen, det är inte direkt något enkelt chefsjobb. Vi måste ta många tuffa beslut. Jag kommer att sakna det då det utmanar en och får en att tänka kring individen och tänka på laget mot individen och individen mot laget. Olika perspektiv.

-Varje säsong har också haft sina ljusa och mörka sidor såklart. Första säsongen gjorde vi bra och det var superhäftigt att gå till slutspel. Vi är ju historiska som det enda lag i SSL som gått till slutspel varje år sedan vi gick upp, det är unikt!. Året med SM-finalen är speciellt. Vi gjorde extremt många bra saker och bra beslut det året. Allt satt på sin plats. Vi gick igenom det häromdagen för se vad vi gjorde och ta med oss saker därifrån för vi vill stå som vinnare i år.

-Årets säsong har varit strulig på många håll och kanter. Den är unik på det sättet. Det har varit fler yttre faktorer som påverkat laget. Alltifrån att spelare inte mår bra pga orsaker vid sidan om planen och det påverkar hela laget som är en tight grupp, till frågan om SSL:s framtid, skador m.m.. Samtidigt vet vi att när vi är friska och hela har vi spelat vansinnigt bra innebandy, kanske den bästa Vipers spelat och det vill vi göra nu i slutspelet!

Vad tar du med dig allra mest från de här åren i Växjö och Vipers?

-Att jag har fått många grymt bra vänner och relationer. Personer som jag pratat med och träffat varje dag. Det är med viss sorg att veta att vi inte kommer träffas varje dag. Att få har varit ledare i det här gänget är fräckt och en stor ynnest!

Vipers säsong har varit mycket upp och ned i år. Hur har ni tacklat det mentalt?

-Varje match har sin egen historia, och de flesta vet inte vad som försigår bakom kulisserna. Vi vet varför det har blivit så och vet vad vi vill göra framöver. Vi är formtoppade för slutspelet och vet vad vi kan. Alla matcher börjar med 0-0.

Matchserien mot Mullsjö har höga förväntningar på sig. Vad ser du framför dig och hur ser det ut i laget?

-Sista matchen mot Sirius var min och vår första match i SSL där det inte betydde något om vad som hände, det märktes både på mig själv och spelarna. Jag blev ännu mer imponerad över de som lag som vinner över tid fast de har flera matcher utan större betydelse. Slutspelskänslan är här och det är nu vi ska utföra det!

-Man ska ha höga förväntningar på kvartsfinalerna mot Mullsjö! Det är två av Sveriges bästa lag som möts. Det är känslor både innanför och utanför kläderna, på planen, i media, på läktarna Det är höga förväntningar och kommer att bli skitbra! Som det ser ut så är alla i laget tillgängliga för spel och ser fräscha ut och jag går runt med ett litet leende när jag konstaterar det för det har inte sett ut så under säsongen. Det känns bra efter den här struliga säsongen som varit. Nyhemshallen räknas ju som vår andra hemmaborg och vi fokuserar på vad vi måste göra där!

/Ola Agermark