Vipers krossade Linköping i premiären

19 september 2018 19:26

Vipers gjorde mål efter sju sekunder i premiären mot Linköping. Det var bara ett lag på planen i första omgången när Vipers slog Linköping med 9-1.

Vipers chockade Linköping då André Andersson satte 1-0 efter sju sekunder. Vipers slog inte av på takten och visade upp propagandainnebandy i första perioden. Redan efter 3:03 satte Niklas Ramirez 2-0. Det nya spelsystemet gav full utdelning och André Andersson gjorde 3-0 efter 4:54. 4-0 gjorde av Niklas Ramirez 13:25 in i perioden. Linköping hade inte mycket att komma med och faktum var att Vipers hade bud på fler mål.

I andra perioden skulle Linköping kunna reducera till 4-1 efter 26:44 men Vipers replikerade snabbt och än en gång var det André Andersson som nätade(28:21) och gjorde 5-1. Linköping skapar den del framåt men Vipers vänder spelet snabbt och sätter press högt upp i banan på motståndarna vilket gör att man vinner bollar. Christopher Holmér kämpar till sig en boll högt upp vilket leder till att Ludwig Persson kan raka in 6-1 efter 36.33.

Högt tempo präglade de första tio minuterna av tredje perioden. Vipers bar det bättre laget men inga mål kom till åt något håll. Efter 50:10 kan sedan Jesper Sankell, med assist av nyförvärvet Manuel Maurer, stänka in 7-1. Två minuter senare sätter Markus Jonsson 8-1 och matchen här i stort sett Vipers i det här läget. Manule Maurer fastställer slutresultatet till 9-1 då han gör sitt första SSL-mål medsexton sekunder kvar.