Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför Vipers-Storvreta

16 februari 2018 13:11
Herr SSL

På lördag ställs Vipers mot serieledarana Storvreta. Det blir också en match i matchen mellan bröderna Ahlroth!


Vipers har avancerat till tredjeplatsen i SSL-tabellen och har också uttalat ett mål om att man vill bli trea i serien.

– Ja, vi pratar i de termerna nu, sedan var det lite tråkigt att det gick så snabbt att ta tredjeplatsen efter att vi pratat om det. Nu är vi där och ska försvara den. Det är en minimålsättning så att vi får chansen att göra ett val inför slutspelet, det är spännande, säger tränaren Niklas Nordén till Smålands innebandyförbunds hemsida.

Tredjeplatsen erövrades tack vare en 8-6-vinst borta mot Thorengruppen senast, en match som svängde vilt.

Växjö ledde med 4-1 efter första, låg under med 5-4 efter andra, och vann alltså till slut med ett par bollar.

– I andra pausen pratade vi om vi ska bete oss som ett topplag eller inte. Det var upp till bevis att kunna koppla på igen, och det gjorde vi. Kul ändå att det blev på det sättet än någon 12-5-vinst och det bara flutit på, nu fick vi något intressant att jobba med, säger Nordén.

– Sedan förstår jag att det blev som det blev. Vi spelade i en arena för 2500 personer och materialaren räknade till 72 personer på plats, det ger ingen motivation och det är lätt att falla in i en falsk trygghet och tro att man har kontroll på en match när man upplever att det är avslaget.

Det lär bli mer folk på plats i Fortnox Arena under lördagen då Växjö ställs mot serieettan Storvreta. När lagen möttes uppe i Uppsala i höstas så vann Storvreta med 10-6.

– Jag hoppas att vi är friska och krya och att de kommer med bästa laget, då blir det en liten tuppfäktning. Jag hoppas domarna tillåter en innebandy där det får smälla lite, där man får ge och ta. Oavsett så vår vi en värdemätare på var vi står någonstans just nu, säger Nordén.

– Storvreta har kanske det bästa laget av alla på pappret och deras säsong är ganska väntad, det är svårt att misslyckas när man har hälften av landets stjärnor i sitt lag och lönebilden de har kan ingen annan jämföra sig med. Att dra in Valdemar Ahlroth, Tobias Gustafsson och Filip Stenmark som nyförvärv säger en del. Det kommer vara en jätteutmaning för oss.

Nordén avslöjar att han kommer testa lite nya idéer.

– Jag har lite nya tankar, men det mesta håller jag för mig själv. Jag har en liten plan som de ska få känna på. Jag vet inte om det är ess i rockärmen, men det kanske kan bli. Man vill ha svar på både vad som fungerar och vad som inte fungerar.

LÄGET I LAGET Felix Göthberg fick en smäll över knäet senast, han är enda frågetecknet.

HÅLL ÖGONEN PÅ Jesper Sankell som hittat målformen och gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.