Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Viktor Kastengren är årets rookie i SSL

26 april 2019 17:49

Vipers målvakt Viktor Kastengren får priset som årets rookie i SSL


Motivering: Att ersätta världens bästa spelare Eero Kosonen mellan stolparna i Växjö är inte lätt. Nu förutspås den här 19-åringen, efter att ha fått ett mycket stort genombrott på högsta nivå, att bli minst lika bra. Lugn, följsam och ofta bäst när det gäller som allra mest.

Viktor Kastengren til Innebandymagazinet:

Hur känns det att tränarna har röstat fram dig?

  • Det känns såklart väldigt roligt att man har kunnat göra avtryck. När man är inne i säsongen så är det alltid saker man är mer och mindre nöjd med och det är svårt att se säsongen ur en helhet. Det gör mig väldigt glad och stolt att andra tycker jag gjort en bra första säsong, säger Viktor Kastengren till Innebandymagazinet.

Vad tycker du själv om din säsong i år?

  • Såhär i efterhand tycker jag att jag blivit bättre och bättre med tiden. Jag känner att jag vuxit mycket säsongen igenom och framförallt efter jul började alla bitar falla på plats och jag hittade ett större lugn i mitt spel som jag sedan kunnat bygga vidare på.

Lagets säsong annars, hur skulle du beskriva den?

  • Vi har haft en hel del skador under säsongen och det har i sin helhet varit ganska knackigt. Väl i slutspelet hade vi några bra matcher och några matcher som vi inte kom upp i nivå. Vi tog serien mot Mullsjö till en game 7 där vi inte riktigt orkade efter stort manfall, något vi såklart inte är nöjda med.

Hur är du som målvakt? Om du ska beskriva din spelstil.

  • Jag har en bra spelförståelse och ett stort lugn, det är mina största styrkor. Jag har svårt för att bli stressad och har en förmåga att alltid fokusera på mitt spel fortsätter Kastengren till Innebandymagazinet.

Om man tittar framåt, hur ser dina personliga målsättningar ut?

  • Min egen målsättning har alltid varit att se hur bra jag kan bli och det är det jag kommer fortsätta sträva efter, vart det tar mig får vi se.