Vinst i smålandsderbyt över Jönköping med 7-5

2 januari 2018 21:21

Vipers lyckades till slut ta hem segern i smålandsderbyt med 7-5 efter en mycket bra andra period som vanns med 5-2

Första perioden i derbyt inleddes med försiktigt spel från båda håll. Det var länge tillknäppt och tempofattigt där Vipers hade någon mer farlig chans än Jönköping.Efter 10.13 gjorde Vipers 1-0 då Jönköping hade bolltapp som Filip Kjellsson snappade upp och spelade fram Manuel Engel som satte bollen i mål.

I början av andra perioden gjorde Vipers mål direkt genom Ludwig Persson och efter 23.24 hade Manuel Engel ökat till 3-0 innan Oskar Malmgren och Jesper Ekström I jönköpoing i powerplay reducerade för Jönköping.Något senare drogs Manuel Engel omkull med följd av straff och två Jönköpingsutvisningar. En straff som André Anderssons missade.Vipers Markus Jonsson gjorde sedan 4-2 i spel fem mot tre och spelade fram Karljohan Ahlroth till 5-2. I slutsekunderna av perioden spädde Jesper Sankell på målskörden genom att göra 6-2.

Jönköping kom tillbaka i tredje perioden genom att gör a tre mål. Där emellan hade Manuel Engel gjort 7-3 efter 46.05. Jönköping skulle få in två mål till men närmare än så kom inte gästerna och Vipers kunde vinna med 7-5