Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Eero Kosonen lämnar Vipers

3 april 2018 13:57

Var saga har sitt slut och nu lämnar världens bästa målvakt Växjö Vipers. Tack för allt Eero!


Kosonen lämnar Vipers

Efter tre säsonger i Vipersmålet lämnar målvaktsgiganten Eero Kosonen Växjö Vipers. Eero som har blivit utvald till världens bästa målvakt 2016 och 2017 hann med att spela 95 tävlingsmatcher i Viperströjan.

-Jag och min sambo har trivts jättebra i Växjö och det har varit tre roliga och lärorika år. Jag är otroligt tacksam för alla runtom laget som gjort det enkelt för oss att bo och spela här i Växjö. Höjdpunkten rent sportsligt är såklart finalen ifjol där vi verkligen gjorde en fin säsong även om vi inte fick guldet med oss hem. Men jag är övertygad om att Växjö kommer att ta sina guld en vacker dag och då är jag där och hejar.

-Jag kommer att sakna staden och Laget. Växjö Vipers är verkligen en del av mig, avslutar Kosonen.

-Många tror och tänker rätt att vi kommer tappa världens bästa målvakt. Men det som inte gemene man kanske förstår är att vi också tappar en av världens bästa människor, säger Niklas Nordén tränare för Växjö Vipers.

-Det har varit en ynnest att få arbeta med en person och målvakt som är professionell ut ifingerspetsarna och bidragit så mycket till våra framgångar även utanför 40x20 m2, fortsätter Nordén. Föreningen, Laget och jag önskar Eero allt det bästa för hans framtid och givetvis kommer vi alla följa hans vidare framgångar med kommande äventyr, avslutar Nordén.

Klas Skoglund, målvaktstränare:

-Såklart är det med viss sorg vi tackar av Eero. Att ha daglig kontakt och få arbeta så nära en människa och professionell idrottare som honom har gett en riktigt bra utbildning för oss båda tänker jag. Eero är helt unik i sin spelstil och det har bidragit detta Laget till oanade höjder. Det har varit tre riktigt roliga år. Nu önskar jag Eero och blivande makan Suvi allt gott med sina nära och kära.

Inbjudan: På torsdag den 5/4 bjuder Vipers in alla yngre Vipersmedlemmar att få tacka av Eero genom att få chansen att få lägga en straff på honom under Vipers A:s träning. Välkomna kl.17.00.