Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Idag 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Sävsjö hemma ikväll!

21 februari 2018 16:45
Herr DIV1

Kom till Fortnox Arena ikväll & heja fram laget till sereisegern!


Delmål ett klart! Växjö IBK U - Sävsjö IBK 21 februari kl.19:30 Fortnox Arena

Växjö Vipers U toppar DIV1-tabellen i stor stil och nu är laget också 100 % klara för kval, något som man dock varit i praktiken ett bra tag. – Skönt att det är helt klart, nu kan vi lägga mer fokus på kvalet och de kommande utmaningarna, säger tränaren Ola Karlsson.

Nästa delmål är att vinna serien. Man har tio poäng ner till tvåan Munka-Ljungby med bara tolv poäng kvar att spela om, så en seger till räcker. – Nu är målet att vinna serien för att optimera möjligheterna i ett kval, vi har satt oss i en bra position, säger Karlsson.

Växjö U har slagit flera toppkonkurrenter den senaste tiden och senast blev det en 8-7-seger mot trean Olofström. Segermålet kom först med två minuter kvar att spela, så det var tajt. – Det är som vanligt där nere i Blekinge, man tror att man har dem men så kommer de ikapp och förbi. Det är en svårspelad hall och det är svårt att få med sig tre poäng därifrån, men vi har kommit in i en fas där vi hittar vägar att vinna. På något sätt löser vi det utan att spela vår bästa innebandy, och det ser jag som en stor styrka. Vi tror på det vi håller på med. Framförallt är jag nöjd med att vi lyckades hålla lugnet trots att det var jämt målmässigt. Vi är ju också i en position i tabellen där vi inte behöver förivra oss och stressa upp oss, utan vi kan mala på, säger Karlsson. – Vi var lite störda av sjukdomar inför matchen och tvingades göra om en del. Dessutom spelade vårt division tre-lag samtidigt så vi åkte ner med lite färre spelare än vi brukar, och fick dessutom två skador under matchen. Det är sådant som kan hända framöver också så skönt att se att vi hanterade det så bra.

Olofström kan också vara en potentiell kvalmotståndare framöver. – Jo, men det är för många omgångar kvar för att vi ska ha börjat planera vilka vi vill möta, det är väl mer att man kollar in de lag som det kan bli lite noggrannare, ser på styrkor och svagheter.

Nu väntar hemmamatch mot Sävsjö som ligger nia i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket. – Det är ett lurigt lag som man inte vet riktigt var man har. Vi hade det ganska svårt borta mot dem. Vi hade mycket bollinnehav men spelade runt, och de var farliga i omställningarna. Det är ett lag som är starkt och tungt så det gäller att vi använder vår snabbhet som vi brukar, och sedan försöka mala ner dem, säger Karlsson. – De kommer vara otroligt motiverade så det gäller att vi också är det. Det gäller att vi verkligen är närvarande.

LÄGET I LAGET Joseph Hovius, skadad tå, saknas alltjämt. Erik Svensson, sjuk. Däremot väntas Jonathan Wrååk, Samuel Folkesson Algman och Tim Brithén alla vara med igen efter att ha missat senaste matchen.

HÅLL ÖGONEN PÅ Fabian Ekdahl, 18. – Han har tagit kliv varje omgång, senast var han en av våra mest stabila spelare och han har också gjort lite mål på slutet. En bra tvåvägsspelare som är viktig i vårt försvarsspel, säger Ola Karlsson.