Förlust hemma mot Pixbo

6 mars 2019 19:19

Vipers var inte alls med i starten av kvällens match mot Pixbo hemma i Fortnox Arena.

Vipers var inte alls med i starten av kvällens match mot Pixbo hemma i Fortnox Arena. Man undrade om man fått med sig sömnpiller i vattenflaskorna hem från Falun. Vipers hade i stort sett inga skarpa chanser i första perioden och Pixbo bröt lätt Vipers försök till anfall. Istället kunde bortalaget enkelt sätta de flesta av sina chanser och leda med 5-0 inför andra perioden.

Vipers hade bättre fart under fötterna i andra perioden och efter 21.11 kunde Johan Roos göra 1-5. Pixbo skulle dock sätta 1-6 ett par minuter senare. I mitten på perioden reducerar Markus Jonsson för Vipers till 2-6. Efter 33.50 kan Manuel Maurer peta in 3-6 på en smörpass av André Andersson. Efter 48.36 får Vipers en utvisning och sekunden efter gör Pixbo 3-7 vilket stod sig perioden ut.

Vipers kunde sedan reducera till 4-7 genom Karl-Johan Ahlroth i början av tredje perioden men Pixbo skulle sedan göra tre raka mål när Vipers satsade allt framåt och gå ifrån till 4-10. Vipers gjorde 5-10 genom Tobias Bergfors men matchen var definitivt avgjorde vilket grundlades redan i första perioden. Det blir sedan 5-11 efter 56.21 när Manuel Maurer sitter utvisad.