Storseger för Vipers i kvartsfinal 2

18 mars 2018 20:07
SSL Herr

Vipers kunde ta en storseger hemma i kväll i andra kvartsfinalen mot Linköping.

Vipers fick en kanonstart på matchen och efter halva första perioden leddde man med 3-0. Målen gjordes i tur och ordning av Manuel Engel, Niklas Ramirez och Karljohan Ahlroth. Vipers kunde hålla ledningen peioden ut.

Andra perioden blev ett riktigt målkalas som Vipers vann med 6-5. Vipers gick upp till 5-0 genom mål av Ludwig Persson och Oliver Johansson innan Linköping gjorde sitt första mål. Jesper Sankell gjorde sedan 6-1 innan Linköping skulle närma sig genom fyra mål. Vipers kunde ändå lägga i en växel till via mål av Manuel Engel, Ludwig Persson och Ted Nivestam och man ledde med 9-5 inför sista perioden.

I susta perioden skulle bortalaget få in ett tröstmål men Vipers kunde defilera och göra fyra mål till och vinna matchen med 13-6. Hemmalagets mål i sista perioden gjordes av Karljohan Ahlroth, Andre' Andersson, Oliver Johansson och Anderas Bremer som gjorde sitt första mål för Vipers i SSL?