Inför Storvreta borta

i eftermiddag gästar Vipers Storvreta då det är toppmatch i SSL. Det blir en riktog värdemätare för huggormarna då Storvreta kanske är den största guldfavoriten i år tillsammans med Falun. Bådae Storvreta och Vipers har tagit 15 poäng och matchen gäller också vilka som ska ta ett gerpp om andraplatsen och haka på Falun.

Matjcen kryddas lite extra av att Valdemar Ahlroth återfinns i Storvreta efter fyra säsonger i Vipers och vra bästa poängplockare i grundserien.

Valdemar Ahlroth fått en flygande start. Efter sju omgångar toppar han lagets interna poängliga med åtta mål och fem assist.

– Det fungerar bra. Jag tycker allting har funkat bra vid sidan av planen och det är viktigt för att det ska fungera på. Jag spelar i en bra kedja där jag trivs. Då är det ganska enkelt att spela innebandy säger han till Smålamdsposten. I inledningen av säsongen har han bildat kedja med Albin Sjögren och Niklas Winroth.

När det gäller rollen i laget tycker Ahlroth att han i Storvreta får koncentrera sig mer på det offensiva spelet jämfört med vad han fick i Vipers.

– Jag har en tydligare offensiv roll där jag är värvad för att göra mål. Jag känner att det finns en tydligare uppbackning defensivt. Inte att jag kan slappa i försvarsspelet, men spelsystemet passar mig bättre där jag ska vara den som styr uppspelen mer i stället för att vara den som vinner boll.

Nu väntar en speciell match när Växjö Vipers kommer på besök till Uppsala.

– Klart det ska bli kul att möta spelarna man har umgåtts med nästan varje dag i fyra år. Det är extra laddat för mig. För de andra i laget är det dock som en vanlig match och det är full fart som gäller säger Ahlroth till Smp.