Inför Thorengruppen

 

Vipers kommer med två raka segrar inför matchen mot Thoregngruppen. Vipers hade svårt mot dem förra säsongen då man förlorade både mötena.

– Jönköping var en ganska tuff uppgift för oss. De gjorde det klokt, lyckades dra ner tempot och fick matchen dit de ville. Vi tvingades ändra om ganska mycket för att förändra matchbilden, men när vi gjort det fick vi effekt och de hade inget motdrag, säger Niklas Nordén till SMIBF:s hemsida

Att just kunna förändra matchbilder, och växla i spelsystem, har känts som en styrka för Växjö genom åren.
– Jag skulle vilja säga att det är en styrka nu också, men det kan jag inte riktigt påstå än den här säsongen. Vi ska dit, det ska vi absolut, och matchen mot JIK var ett steg på vägen. Det var första matchen där vi gjorde rejäla ändringar. Spelarna kände också att vi var tvungna att göra något, och det fick effekt.

Vipers har börjat komma igång efter en minst sagt svajig inledning.
– Ja, det kommer mer och mer. Vi vinner matcher men vi har fortfarande en nivå till i oss. Jag läste statistik över hur vi presterat i oktober tidigare år, och vi har aldrig varit bra under den månaden så jag känner mig ganska trygg. Det är inte nu vi ska vara som bäst.

Thorengruppen var nykomlingar i SSL ifjol och vann då båda mötena.
– Det är korrekt, de har passat oss illa än så länge. Vi är sugna och det är en extra morot att vi inte vunnit mot dem innan, säger Nordén.
– Det jag minns från ifjol är att de lyckades få matchbilden dit de ville. Vi lyckades inte ändra den. Vi bjöd på alldeles för mycket. Jag vill minnas att jag var riktigt arg efter någon match mot dem, och när jag är arg så är det för att vi inte alls lyckats med det vi hade tänkt oss.

– Vi kommer behöva mycket rörelse i spelet, det är nummer ett. Sedan försöker vi sätta vissa grundprinciper i spelet när vi möter den här typen av motstånd som spelar en speciell typ av försvarsspel där de ligger lite man mot man. De har ett rakt anfallsspel där de gillar att utmana och kan skapa målchanser från ingenting, och det måste vi också kunna hantera på ett klokt sätt.