Inför Jönköping-Vipers

 

Det är tre år sedan sist – men nu är det dags för Smålandsderby i SSL igen då Vipers möter Jönköping borta ikväll.
– Vi vill vara bäst i Småland och ett par av deras spelare har spelat här tidigare, så det är klart man vill vinna, säger Viperskaptenen Filip Kjellsson till Smålandsposten

– Det finns egentligen ingen riktig rivalitet mellan lagen eftersom vi inte legat i samma serie de senaste åren. Men jag hoppas att supportrarna ändå känner av att det är derby och att det därför blir mycket folk inne i arenan i Jönköping, fortsätter Filip Kjellsson.

Det som gör att matchen ändå blir speciell, enligt Kjellsson, stavas David Östergren och Rickard Hessmer. Två Jönköpingsspelare med förflutet i Vipers.

– Jag känner dem väl, så det ska bli kul att möta dem båda. Jag har inte snackat med någon av dem nu innan matchen. Det får vänta tills efter, säger Filip Kjellsson och fortsätter:

– Dessutom vill vi vara bäst i Småland, så det är klart man vill vinna.

– Jönköping är ett ungt lag med mycket spring och snabba fötter och jag tror de kan bli att räkna med, men går vi in med ödmjukhet och håller fokus på rätt saker, precis som senast mot Mullsjö, då är vi det bättre laget och ska vinna, säger Kjellsson.