Seger mot Mullsjö i Arenamatchen i Ljungby!

Lördagen i Ljungby Arena avslutades med en skön seger mot Mullsjö. 9-6 skrevs segersiffrorna till.

Det var ändå Mullsjö som fick den bästa starten i matchen. Inom 40 sekunder så gör Mullsjö både 1-0 och 2-0. Då har det gått 08:24 av matchen. Vipers vill inte vara sämre utan gör också 2 mål inom 40 sekunder, Markus Jonsson och Filip Kjellsson målskyttar och det är kvitterat 10:57 in i första perioden. Ludvig Persson gör 3-2 efter 12:52 framspelad av Ted Nivestam. Typiskt för perioden är att det svänger fram och tillbaka. Mullsjö kvitterar efter 16:32 och tar ledningen bara 17 sekunder senare. Men som sagt, det här var en svängig period och när signalen går för pausvila så har Vipers kvitterat till 4-4. Målskytt Karljohan Ahlroth.

Spelet blir lite mer kontrollerat i andra perioden. 01:53 in i perioden så tar Vipers ledningen igen i matchen. Det är André Andersson som gör 5-4 med ett välplacerat skott i krysset från en position till höger i anfallszon. Från nästan exakt samma position gör Jesper Sankell 6-4 i samma kryss.

Mullsjö reducerar till 6-5 efter 08:04 och resultatet står sig perioden ut.

Efter ett gediget arbete av arrangörerna och sargvakterna så är planen i bra skick inför tredje perioden. Inledningsvis så skapas det lite omställningar för båda lagen men som inte ger någon utdelning. Efter 10:06 så tilldöms Vipers en straff. André Andersson förvaltar den på bästa sätt och ökar på ledningen till 7-5.

Karljohan Ahlroth pressar Henrik Olofsson till ett misstag som sista gubbe och kommer ensam med målvakten. Iskallt sätter han bollen över axeln i målvaktens närmsta kryss och 8-5 är ett faktum. Mullsjö reducerar efter 17:22 och tar time out 18:29. Mullsjö satsar på att plocka ut målvakten och spela 6 mot 5 för att krypa närmare i målprotokollet. Men med 10 sekunder kvar så kan Viktor Hansson fastställa slutresultatet till 9-6 i tom kasse.