Inför Vipers-Mullsjö i Ljungby Arena

 

Idag är det innebandyfest i Ljungby Arena. Festen kröns med rivalmötet mellan Växjö Vipers och Mullsjö. Två lag som inlett säsongen sämre än förväntat.

– Det blir lite som att spela på neutral plan, men det ska bli kul och ett sätt att sprida vår sport. Jag tror det kan bli en riktig folkfest, säger  Niklas Nordén till Smålandsposten.

Ljungby Arena har plats för 3500 åskådare och sponsorerna bjuder på gratis inträde. Det är med andra ord upplagt för en riktig innebandyfest. Lördagen inleds med att Lagan IBK möter Munka-Ljungby IBK i division 1 och sedan avslutas innebandyfesten i Ljungby Arena med SSL-mötet mellan Växjö Vipers och Mullsjö AIS.

– Det blir en tuff match. Vi är inne i en tuff period, både i antal matcher och i gruppen där vi har mycket att jobba med. Samtidigt blir det en morot för oss att försöka ta oss tillbaka till dit vi vill vara och då också får möta Mullsjö, som vi har byggt upp en liten rivalitet till, säger Niklas Nordén.

För Vipers handlar det om att föröka bryta en negativ trend med två raka förluster.

– Framförallt behöver vi hitta tillbaka till det vi vill göra som lag. Vi har spelat lite för mycket individuell innebandy, men vi har haft bra samtal och förhoppningsvis lossnar det på allvar, säger Niklas Nordén till Smp