Förlust mot Kalmarsund med 4-8

Första träningsmatchen på säsongen och alltid lite ringsrostigt i början. Första perioden bjöd på en del bra spel  framåt och några misstag bakåt. Vipers kunde göra 1-0 genom mål av Oliver Johansson efter 9.30 och det i numerärt underläge. Bara minuten senare kan Kalmarsund kvittera i sitt powerplay. Båda lagen har en del chanser och Edin Omanovic i Vipers mål står för flera fina räddningar. Efter 15.06 sätter Kim Nilsson 1-2 och det står sig perioden ut.

Andra perioden bjöd bitvis på lite bättre tempo. Vipers Kvitterade till 2-2 efter 23:35 då Vipers senaste nyförvärv Ted Nivestam gör sitt första mål för klubben. Ett par minuter gör Vipers 3-2 genom mål av Eric Oscarsson. Det är full fart framåt från Vipers sida och lite slarvigt och dålig täckning bakåt i perioden och Kalmarsund kvitterar till 3-3 efter 28:12. Vipers tar åter ledningen två minuter senare då Ludwig Persson trycker dit bollen i Kalmarsunds mål. Kalmarsund skall dock utnyttja Vipers dåliga förvarsspel och gör både 4-4 och 4-5 på omställningar innan perioden är slut. Nämnas kan att Eero Kosonen, Christopher Holmér, André Andersson och Niklas Ramirez inte spelar idag.

Tidigt i tredje perioden blir det rabalder framför Vipers mål och Vipers åker på två utvisningar och Kalmarsund en. Precis när bägge lagen är fulltaliga lyckas Kalmarsund trycka in 4-6.  Vipers radar upp chanser i mitten på tredje perioden men har svårt att få in bollen i mål. Efter 53:11 är det i stället Kalmarsund som lite snöpligt gör 4-7. Kalmarsund gör också 4-8 i tom målbur med en minut kvar vilket blir slutresultatet. Bäst i Vipers idag är Edin Omanovic som gör flera kvalificerade räddningar.

Lagen kör enligt överenskommelse också en förlängning 4 mot 4 utespelare och sudden straffar. Förlängningen slutar 0-0. Kalmarsund sätter sin första straff och Vipers missar sin vilket innebär att Kalmarsund vinner sudden straffarna.

/Ola Agermark