Niklas Nordén inför morgondagens träningsmatch mot Kalmarsund

Hej Niklas!

Nu börjar det dra ihop sig och ni börjar spela matcher. Hur har försäsongen sett ut har det varit någon skillnad mot förra säsongen?

-Det har varit lite annorlunda, vi har ändrat periodiseringen i hur det har legat. Vi har haft en lite längre individuell period. I träningen har vi utvecklat en hel del gällande belastningen och testat en del för att se om vi kan nå nya och bättre värden.

-Efter sommaruppehållet med individuell träning körde vi testvecka och sedan en helg med teambuilding som ett camp i skåne, bla på Ven. Då körde vi diverse utmaningar som spelarna skulle klara av.

Kalmarsund imorgon, hur känns det? Första matchen och ni kanske inte har så stora förväntningar men är det något nytt eller något speciellt ni kommer att testa imorgon?

-De nya spelarna ska förstås in och få känna på detta och kul för dem att dra på sig viperströjan! Vi har jobbat lite med anfallasspelet och farten. Blir som ett träningspass med intensitet och hög fart. Den här tiden så springer man mer än man tänker men en match brukar få spelarna att tänka till lite kring det vi gör och därför ligger den där den ligger.

-Kalmarsund har redan matchat och spelat två matcher mot Linköping där de förlorat en och kryssat en så de är redan igång.

Hur ser det ut i laget, vissa skavanker efter förra säsongen och Eero avstod ju World Games?

-Vissa har en rehabprocess, som Holmér och Eero och vi har någon med halsont. Vi har inte riktigt  full trupp i morgon men vi har ju en bred trupp och det känns lugnt.

Hur känns det annars med förväntningar och krav efter framgången med SM-final i våras? Har ni märkt av det något redan nu? Vipers blir ju lite av favoriter i år.

-Så är det alltid och det är svårt och det ser man på andra lag i olika sporter som tex Lakers när de tog guld. Man måste gå ödmjuk in i nästa säsong då man haft en framgång tidigare. Så klart är förväntningarna höga från olika håll men det är min roll att jobba med den biten.

/Ola Agermark