Linus Pettersson förlänger med Vipers

Linus Pettersson förlänger med Växjö Vipers

Under förra säsongen gick han från klarhet till klarhet. Från att säsongen 15/16 mestadels ha gjort korta inhopp framför allt som forward, växte Linus till en spelare med en mycket större och mer avgörande roll. Framför allt minns vi kvartsfinalerna mot Pixbo där Linus som högerback plockade ner motståndarnas främsta offensiva vapen.

-Linus är en förebild för många unga innebandyspelare. Han har med bra inställning tagit steg för steg i sin karriär. Efter ungdomsåren i Älmhults IBK gick han vidare till spel i div.1 med Lagan och sedan till SSL och Växjö Vipers. Han har inte fått något gratis utan jobbat stenhårt för varje steg säger Johan Schönbeck, sportchef Växjö Vipers

-Jag tror att jag kan fortsätta utvecklas här och tror på det vi bygger. Jag gillar klubbens satsning som börjat ge resultat och ser fram emot att vara med på detta tåget säger Linus Pettersson

-Kul för oss och för Linus att han valde fortsättning i föreningen. Linus står för professionalism ut i fingerspetsarna och smittar av detta på ett vackert sätt till många andra i truppen. Linus, som både spelat forward och back under säsongen, gjorde ett otroligt bra slutspel för oss och hans framtid ser väldigt ljus ut med liknande utvecklingskurva. Passionen för innebandy är stor hos Linus vilket förmodligen är en stor bidragande orsak till att han kommer spela stora matcher igen säger Niklas Nordén