Niklas Nordén får Växjö kommuns Hedersbelöning

Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl går i år till innebandylaget Växjö Vipers tränare Niklas Nordén. 

– Växjöborna har under året tagit Växjö Vipers till sina hjärtan och laget har verkligen satt Växjö på kartan. Niklas Nordén är en motiverande och passionerad person och tränare som fått fram det bästa ur sitt lag och visat att allt är möjligt, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö.

Det är kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutar om Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl. Utmärkelsen tilldelas någon som gjort Växjö känt även utanför kommunens gränser.

Hederbelöningen delas ut varje år och exempel på tidigare belönade är Nils Åkesson (2016) och Sam Hallam (2015).

Utdelningen av diplom och gåva sker i samband med kommunfullmäktiges möte i december.

Motiveringen lyder: Niklas Nordén representerar ”det nya ledarskapet” med nyckelbegrepp som att bygga, att tro och att våga och har på ett passionerat och framgångsrikt sätt som huvudtränare för Växjö Vipers SSL-lag fått unga talangfulla spelare att blomma, och tillsammans med de redan rutinerade spelarna byggt ett lag som denna säsong för första gången i klubbens historia tog sig hela vägen till SM-finalen i Globen. Detta efter endast fyra säsonger i Svenska Superligan, SSL. Dessa framgångar har på ett mycket positivt sätt stärkt Växjö som plats på idrotts- och framför allt innebandykartan, men har också tjänat som inspiration och motivation till barn och ungdomar i breddverksamheten. Niklas Nordén har dessutom visat att han och laget fortsatt är att räkna med bland Sveriges innebandyelit och att kampen mot SM-guld går vidare